Ailbertuswijngaard

10 jaar Ailbertuswijngaard Winzer van Rode bij Rolduc!

Op vrijdag 6 oktober 2023 heeft locoburgemeester Tim Weijers de Winzer van Rode gefeliciteerd met het 10-jarig bestaan van de Ailbertuswijngaard. Tijdens de feestelijke bijeenkomst werd door locoburgemeester Weijers samen met wethouder Jo Paas (Ouderenbeleid) en locoburgemeester Manfred Fleckenstein van Stadt Herzogenrath een plaquette onthuld. Locoburgemeester Tim Weijers (tevens wethouder Toerisme) roemde de vrijwilligersinzet van de Winzer van Rode. “Deze bijzondere mijlpaal markeert een decennium van toewijding aan wijnproductie en het behoud van de historische rijkdom van het landgoed door de Winzer van Rode. Tegelijkertijd is deze prachtige wijngaard onderdeel van onze toeristische parel Rolduc.”

Plaquette

De plaquette omschrijft de Ailbertuswijngaard in de kloostertuin van Abdij Rolduc. Via de QR-code wordt verwezen naar www.beleefkerkrade.nl/winzer-rolduc-10-jaar. Onder meer de geschiedenis van de wijngaard van Rolduc vanaf 1104 wordt op de website beschreven.

Winzer van Rode

“In de Ailbertuswijngaard gedijen 1.000 prachtige blauwe druivenstokken van de zeldzame ‘Regent’ variëteit, verzorgd door de leden en vrijwilligers van de vereniging Winzer van Rode”, geeft voorzitter Wiel Hakens aan. “Met toewijding onderhouden de Winzer van Rode van het voorjaar tot aan de herfst de wijnstokken. Samen met de Winzergenossenschaft Mayschoss worden heerlijke rode wijnen geproduceerd”.