Van prachtige natuur tot de leukste uitjes

Een dagje weg, een weekend er tussenuit of een week vertoeven in het Limburgse heuvellandschap, het maakt niet uit hoe lang je blijft. Een ding is zeker, er is altijd voor iedereen wat te doen. Jong en oud kunnen de meest uiteenlopende activiteiten ondernemen en bezienswaardigheden bezoeken in het gebied dat zich kenmerkt door de vele heuvels, Zuid-Limburg.

Ook voor natuurliefhebbers is Zuid-Limburg een aangename verrassing. Vol met heuvels, meanderende rivieren, pittoreske dorpjes met vakwerkhuizen en knusse terrasjes is Zuid-Limburg een ware parel.

Fietsen in Zuid-Limburg

Kerkrade, een Zuid-Limburgse gemeente gelegen net buiten het Heuvelland, is bij uitstek een goede uitvalbasis om Zuid-Limburg te verkennen. Vanuit Kerkrade kan je prima met de fiets erop uit trekken richting een van de vele bekende heuvels. De Keutenberg, Cauberg en Vaalserberg zijn maar een greep uit de vaak pittige en steile heuvels.

Dagje uit in Zuid-Limburg

Naast de prachtige natuur biedt Zuid-Limburg ook volop mogelijkheden voor een spetterend, sportief of gezellig dagje uit. Zo kan men kiezen voor een rondleiding in een van de grotten die Zuid-Limburg rijk is. Maar ook voor een tripje naar een familie attractiepark zoals de Valkenier.

Attracties

Hiernaast beschikt de gemeente Kerkrade over talrijke attracties om jouw dagje uit tot een succes te brengen. Denk hierbij aan:

  • GaiaZOO: Een dierentuin die meermaals is uitgeroepen tot leukste uitje.
  • Continium Discovery Center: Een interactief doe- en ontdekmuseum waar je handen en ogen tekort komt voor alle leuke doestations, waarmee je zelf uitvindt hoe de wereld werkt.
  • LeisureDome: Een clustering van verschillende attracties. Van Glowgolf tot Lasergame.
  • Cube Design Museum: Het eerste museum dat volledig is gewijd aan design. Het museum presenteert niet alleen toonaangevend internationaal en Euregionaal design, maar fungeert ook als multidisciplinair laboratorium.

Laat je verrassen en bezoek een van de vele attracties die te vinden zijn in Zuid-Limburg!

Kerkrade écht beleven?