Vasteloavend, samen!

Vasteloavend i Kirchroa 2024 komt eraan! Gedurende deze periode brengen onder meer de drie carnavalsverenigingen feestelijke activiteiten naar het centrum en de wijken. Het belooft weer een groot feest te worden, mis de Vasteloavend in Kirchroa niet!

De carnavalscultuur zit diepgeworteld in de gemeente Kerkrade. Dat kan ook niet anders met drie verenigingen. KV Burgerlust 1924, Vasteloavends Verain Kirchroa-West en Kirchroatsjer Vasteloavends Verain 1936 hebben ieder een eigen identiteit. De Kirchröadsjer Sjpaskloeb SjunJek  organiseert Vasteloavend i Kirchroa op de Markt in Kerkrade. Samen zorgen zij ervoor dat unieke cultuur van de Vasteloavend i Kirchroa behouden blijft.

Kirchroatsjer Vasteloavends Verain 1936

De Kirchröatsjer Vasteloavends Verain 1936, is vanaf 1936 een van dé carnavalsverenigingen van Kerkrade. De Raad van Elf, het bestuur van de vereniging, presenteert ieder jaar begin januari, de nieuwe Stadsprins op de Markt in Kerkrade. Na de Prinsenproclamatie maar voordat de drie dolle dagen beginnen kan iedereen, die wil, in de stemming komen op de verschillende zittingen. Ook dit jaar is er weer een bomvol programma!

Vasteloavend i Kirchroa
Vasteloavend i Kirchroa 7

Vasteloavends Verain Kirchroa-West

De vereniging wordt 17 oktober 1957 opgericht. Eigenlijk is deze vereniging een doorstart van de in 1935 opgerichte carnavalsvereniging De Doemedrieënere, die op deze datum overgaat in Vasteloavends Verain Kirchroa-West. De organisatiestructuur van de VVKW wijkt af van wat bij een carnavalsvereniging gebruikelijk is. De vereniging wordt niet bestuurd door de Raad van Elf maar door een 11-koppig bestuur. Ook dit jaar zorgt deze vereniging voor een groot feest!

KV Burgerlust 1924

Al sinds 1924 maakt Carnavalsvereniging Burgerlust Kerkrade deel uit van de Carnavalstraditie. Met een mix van enthousiaste leden van alle leeftijden, staat Burgerlust garant voor een bruisend carnavalsseizoen vol kleurrijke kostuums, praalwagens en uitbundige optochten. Dit jaar viert Carnavalsvereniging Burgerlust Kerkrade het 9×11 jubileum, dat belooft een groot feest te worden!

Vasteloavend i Kirchroa

De prinsen van 2024!

Vasteloavend i Kirchroa 4

Boris I - KVV

Vasteloavend i Kirchroa

Stan I - VVKW

Vasteloavend i Kirchroa

Dylan I - KVB

Carnavalsprogrammering

Van de kinderoptocht tot Klone Trekke: met Vasteloavend i Kirchroa valt er iedere dag iets te vieren. Bekijk de volledige carnavalsprogrammering in het centrum en in de wijken.

januari, 2024

februari, 2024

Kerkrade écht beleven?