Schacht Nulland

De Schacht Nulland behoorde tot de voormalige Domaniale Mijn in Kerkrade. De oudste steenkolenmijn van Nederland.

Oud-koempels van de Domaniale Mijn hebben de stichting ‘Koempels van de Domaniale’ opgericht. Ze hebben de schacht opgeknapt en ingericht als museum. Hier verzorgen ze sinds 2013 rondleidingen voor diverse groepen, van basisschoolklassen tot families en van verenigingen tot bedrijfsuitjes.

Voor meer informatie:

Plan je bezoek via:  secretariaat@schachtnulland.nl of via het contactformulier op www.schachtnulland.nl

Brouwerij Rolduc

De brouwerij is gevestigd op het eeuwenoude Abdijcomplex Rolduc in Kerkrade. Een plek vol met historie, moderne bedrijvigheid en daardoor tijdloos, net als onze bieren! Abdij Rolduc was een geheel zelfvoorzienend ‘dorp’ waarin een bierbrouwerij natuurlijk niet kon ontbreken. De brouwerij stamt dan ook uit de 10e eeuw, maar is in de loop der eeuwen meerdere keren afgebrand en na de laatste brand, rond 1750, niet meer opnieuw in bedrijf genomen.

Onze Brouwerij en Proeflokaal kunnen op afspraak bezocht worden. Tijdens uw bezoek vertellen wij u alles over onze bieren, de locatie en het brouwproces en daarnaast laten we u natuurlijk graag onze brouwsels proeven.

Voor meer informatie:

Plan je bezoek via: info@brouwerij-rolduc.nl
Ga naar: www.brouwerij-rolduc.nl

Vasteloavends museum Kirchroa

Het Vasteloavends Museum Kirchroa heeft zich ten doel gesteld om het culturele Vasteloavends erfgoed in een kleurrijke expositie aan het publiek te tonen. Jong en oud kan daarbij genieten van de uitgebreide expositie die onder andere bestaat uit talloze ordens, foto’s, uniformen, documenten en beeld- en geluidsmateriaal. Eén van de hoogtepunten wordt het “Nico Ploum tsimmer” waarin je je terug waant in de tijd dat Nico Ploum al die geweldige liedjes geschreven heeft.

Anders dan de naam doet vermoeden, is niet alleen het cultureel erfgoed van D’r Kirchröatsjer Vasteloavends Verain Alaaf 1936, Vasteloavends Verain Kirchroa West en Karnevalsvereniging Burgerlust 1924 te zien. Immers, er worden ook ruimtes ingericht met materiaal van CV De Winkbülle, Gilde Blauw Sjuut, Wiel Knipa en De Globetrotters. We kijken zelfs over de grenzen, want er worden ook attributen uit Duitsland gepresenteerd, zelfs uit Curaçao en Australië!

Voor meer informatie:

Iedere zondag geopend van: 11.11 – 17.11 uur (groepen op afspraak)
Voor meer informatie zie: www.vasteloavends-museum.nl

Kerkrade écht beleven?