Wolfgang het Wonderjong

Een grootscheepse muziektheatervoorstelling vol rake noten, puberverlangens en hartstochtelijke vriendschappen.

In deze sprankelende en muzikale familievoorstelling maak je kennis met Wolfgang Amadeus Mozart en zijn leven als kindster én recalcitrante puber. Of, zoals hij door zijn manager wordt aangekondigd in de Weense Hallen: “Meine Damen und Herren! Is iedereen er klaar voor? Hier is hij dan! De sensatie van Salzburg! Het wonder van Wenen! De openbaring van Oostenrijk! Ladies and gentleman: Wolfie Amadeus!” 

Voortgestuwd door zijn muze Rita probeert Wolfgang de mooiste muziek te scheppen die ooit gehoord is. Daarbij ontdekt hij dat de wereld soms een hel is en dan weer één grote, verleidelijke opera. Hoe ver push je je kind als het talent heeft? En wat zijn de effecten daarvan op dat kind? Hoe schrijf je eigenlijk een supertof muziekstuk? En wat gebeurt er als vriendschap omslaat in jaloezie? Dat zijn de centrale vragen in Wolfgang het wonderjong.

Pieter Kramer

In deze muziektheatervoorstelling voor alle leeftijden volgen we de vroegrijpe componist ‘Wolfie’ Mozart en zijn pubermattie Antonio ‘Tonnie’ Salieri in hun tocht langs paleizen, studentenhuizen en muziekhallen. Bereid je voor op een nieuwe wereld met koetsen, paleizen, krankzinnige keizers en ongelooflijk hoge Sachertortes, zoals alleen Pieter Kramer die kan maken. Zijn familievoorstellingen zijn een gekoesterde traditie in theaterland. Eerder zagen we van hem producties zoals De gelaarsde poes, Hamlet en Lang & gelukkig bij Theater Rotterdam (voorheen RO Theater). Nu zet de Theateralliantie deze traditie voort met Toneelgroep Oostpool als coproducent.

Er zijn 3 voorstellingen: 28, 29 en 30 maart.