Schrijversbezoek Thomas Olde Heuvelt

Bestsellerauteur Thomas Olde Heuvelt komt bij ons langs! We gaan het hebben over zijn meest recente boek November en bespreken het horror en sciencefictiongenre in de Nederlandse literatuur. Heb jij vragen voor Thomas? Stel ze gerust! Heb je een boek van hem in huis? Neem het mee en laat het signeren!

Over Thomas Olde Heuvelt

Over Thomas Olde HeuveltThomas Olde Heuvelt is internationale bestsellerauteur van fantasy- en horrorromans en brak in 2016 door met HEX. In 2015 won hij als eerste Nederlandse auteur de prestigieuze Amerikaanse Hugo Award. Zijn boeken worden in meer dan vijfentwintig landen uitgegeven. “Briljant en volstrekt origineel,” tweette Stephen King over HEX. Ook het alom geprezen Echo, over een bezeten bergdorp in Zwitserland, verscheen recentelijk in de Verenigde Staten. De rechten voor Orakel, waarvoor Neil Gaiman toestemming verleende om zijn god Nunyunnini (American Gods) een opwachting te laten maken, zijn wereldwijd verkocht.

November

Zijn meest recente boek is November, het klassieke griezelverhaal van het Faustiaanse pact in een modern jasje. November won de prijs voor beste boekomslag van het jaar en Vrij Nederland beoordeelde het boek met vijf sterren. Een citaat: “Olde Heuvelt overtreft zichzelf met dit eigentijdse, aangrijpende en superspannende verhaal, waarin het onderwereldse een exponent is van de menselijke geest. Het centrale thema – hoe ver de hedendaagse mens gaat in het najagen en beschermen van zijn eigen luxebestaan – is voelbaar in elke porie van dit boek. Indrukwekkend is hoe via de menselijke offers die de Bird Street-bewoners moeten brengen het euthanasievraagstuk op scherp wordt gezet. Zonder dat het oordeel hierover expliciet is, en puur door de verleiding van lees- en griezelplezier, raakt dit aan de morele grondslag van de lezer.”

Aanmelden via info@bibliotheekkerkrade.nl of bel 045-76 30 520.