Robin Hood de musical

Deze gloednieuwe familiemusical over Robin Hood en Marian steelt je hart. Het verhaal over de geweldige boogschutter wordt al honderden jaren verteld. In deze moderne, prikkelende voorstelling voor en door kinderen van deze tijd, zien we Robin heldhaftiger dan ooit. Een voorbeeld voor ons allemaal. Van de makers van Alice in Wonderland en Kruistocht in Spijkerbroek.  

Wanneer Marian na jaren terugkeert naar het kasteel in Nottingham, schrikt ze van hoe de stad er aan toe is. Na de dood van de koning, haar vader, zijn de rijken alleen maar rijker geworden en de armen armer. In het kasteel voelt ze zich opgesloten; ze ziet machteloos toe hoe het volk honger heeft en hoe onschuldige mensen worden gestraft voor de meest onbenullige vergrijpen, of omdat ze hun belasting niet meer kunnen betalen.

De held uit Sherwood

Dan staat er plotseling een held op vanuit de menigte. Met zijn kap ver over het gezicht getrokken bevrijdt hij op spectaculaire wijze een paar jonge veroordeelden met zijn pijl en boog. Deze Robin Hood sluit zich aan bij een bende vogelvrijverklaarden die in het bos van Sherwood woont. De groep begint van de rijken te stelen en de buit te verdelen onder de armen, tot grote woede van de sheriff. Intussen hoort Marian dat ze wordt uitgehuwelijkt aan de hardvochtige, mysterieuze Guy van Gisborne, de neef van de sheriff. Haar vrijheid wordt stukje bij beetje meer ingeperkt.

Kweekvijver voor Nederlands musicaltalent

Benieuwd hoe het afloopt? Kom kijken naar deze nieuwe productie van het Nationaal Jeugd Musical Theater; de grootste kweekvijver voor Nederlands musicaltalent. Succesvoorstellingen van de afgelopen jaren waren Peter Pan, Kruistocht in Spijkerbroek, Koning van Katoren en Alice in Wonderland. Daar komt nu deze eigentijdse versie van het aloude verhaal over Robin Hood bij.