Pynarello met Laetitia Gerards

Ditmaal geen verantwoorde kost, want Pynarello laat zich volledig gaan met onweerstaanbare muzikale verwennerij. Over smaak valt niet te twisten, dus alles wat het leven vrolijker, makkelijker en leuker maakt mag worden omhelsd. Pretenties gaan overboord en keizerlijke kleren gaan uit tijdens de beste guilty pleasures van alle tijden en genres! Als special guest schuift sopraan Laetitia Gerards aan! 

Het publiek heeft de touwtjes in handen

Pynarelli is een flexibel collectief van muzikale avonturiers gesneden uit flexibel schuimrubber. En dat blijkt. In Guilty Pleasures wordt Eine Kleine Nachtmusik van Mozart moeiteloos gecombineerd met muziek van Frans Bauer. Zoete klassieke aria’s, popsongs uit de jaren ’80 en ’90 gaan over in Air van Bach. Alle muziek die te horen is, is speciaal gearrangeerd voor acht strijkers, vijf blazers en piano. Het publiek heeft de touwtjes in handen en mag live stemmen wat er gespeeld wordt.

Een ensemble met een missie

De musici van Pynarello hebben een missie! Ze geloven dat klassieke muziek avontuurlijker, spontaner, directer, zonder dirigent en zonder bladmuziek benaderd kan worden. Zekerheden worden losgelaten en statige conventies worden omvergegooid. Heilige noten worden van het altaar geveegd, van stof en mufheid ontdaan. Eigenwijs en eigengereid geeft Pynarello muziek die ooit nieuw en baanbrekend was, zijn kracht en impact terug door die glanzend opgepoetst te mengen met noten van nu. Met nieuwe muziek en arrangementen brengen ze de oude meesterwerken naar het publiek van vandaag.