Praying Mantis met Picture

Praying Mantis met Picture

Praying Mantis en Picture Samen live in het Flexiforum Live te Kerkrade
De eerste echte Nederlandse Heavy Metal Band Picture opgericht in 1978 heeft zijn bekendheid in eerste instantie te danken aan de aandacht die Radio Dj’s als Alfred Lagarde en Hanneke Kappen hun schonken. Waarin vooral het nummer “Bombers” in die tijd bij metal minded Nederland zeer geliefd was.
Maar vergeet in deze ook niet songs als; Heavy Metal Ears, Diamond dreamer en Eternal Dark (zelfs gecoverd door Swedish metal giants Hammerfall). Tours met AC/DC, Saxon, Ted Nugent, Rose Tattoo en April Wine gaven Picture in menig land een Cult status en zijn daar nog steeds een graag gezien gast.
Tegenwoordig bestaat Picture uit: Peter Strykes (Zang) Rinus Vreugdenhil (Basgitaar) Laurens ‘Bakkie’ Bakker (Drums) Len Ruygrok (Gitaar) en Appie de Gelder (Gitaar)
Praying Mantis is een rockband uit Groot-Brittannië. Ze werden in 1973 in Londen opgericht door de broers Tino en Chris Troy.
In 2016 vierde de band het 35 jaar geleden dat hun iconische album ‘Time Tells No Lies’ uitkwam. Geprezen als een klassieker met zijn pakkende, onvergetelijke melodieën en weelderige vocale harmonieën, is het een van de weinige albums in zijn soort die de tand des tijds heeft doorstaan. Zal deze de belangrijkste basis vormen van hun live set, zonder de andere 10 natuurlijk niet te vergeten.
De band levert een unieke ervaring af met nummers die tot voor kort niet meer zijn gespeeld sinds 1982. De energie, kracht en productie zullen het publiek heen en weer brengen van 1981 tot nu, wat ongelooflijke nostalgie oplevert en nieuw materiaal presenteert. Hun laatste album Katharsis uit 2022 is momenteel hun meest recente wapenfeit.
Met de heropleving van de belangstelling van de NWOBHM-beweging, wie kan beter dan een van de top 10-bands van zijn tijd en dit genre zijn mannetje nog steeds staat!
Praying Mantis zijn: Tino Troy – guitar/vocals, Chris Troy – bass/vocals, Andy Burgess – guitar/vocals, John “Jaycee” Cuijpers – lead vocals & Hans in ‘t Zandt – drums/percussion/vocals
Dit concert is een samenwerking tussen Popmuziek Kerkrade, Eternal Rock Music Agency, Beleef Kerkrade & The Rock Online.
Tickets verkrijgbaar via www.eventim.nl en mooi Ltd. Hard tickets via www.therockonline.nl
Presale : € 20,50 (excl.fee)
€ 22,00 (Ltd. Hard Ticket) *
BOX : € 25,00 (if available)
* Via The Rock Online
DOORS: 19:00
SHOWTIME : 19.30 Supp. act
20:45 Picture
22:30 Praying Mantis
Spekhofstraat 15 – 6466 LZ Kerkrade