Pinocchio Effect

Met dans, theater, live video en niets verhullende performances duiken theatermaker Cecilia Moisio, Maas Theater en Dans én Scapino vol humor en ernst in iets wat we allemaal doen: liegen. Waarom liegen we eigenlijk en waarover? Je ziet het in Pinocchio Effect, de aller-slechtste voorstelling van de hele wereld, voor iedereen van 10 tot 110 jaar. 

We liegen allemaal wel eens. Zowel ouders als kinderen liegen tegen elkaar, maar dikwijls liegen we ook tegen onszelf. Vaak zijn dat leugentjes om bestwil, maar soms ook bedrieglijke leugens. En terwijl de een makkelijk liegt, blijft de ander met een schuldgevoel zitten. Ook online doen we ons vaak anders voor dan we zijn. Waar komt die drang om te liegen toch vandaan? Met dans die niet kan liegen benaderen de dansers dit grote onderwerp vol ernst maar op een humoristische manier.

Zet je schrap

De dansers wonen als één familie samen in een huis vol geheime kamers. De familieleden proberen elkaar te manipuleren of te ontsnappen aan de realiteit. Langzaam komen hun leugens en waarheden aan het licht en laten zij hun echte aard zien. Dus, zet je schrap voor het Pinocchio Effect.

Wat is het Pinocchio Effect?

Als we liegen zwelt het weefsel in onze neus waardoor die gaat jeuken. Vaak kan je mensen betrappen als ze na een leugen even snel hun neus aanraken! Vandaar de link met Pinocchio wiens langer wordt als hij nerveus wordt, zeker als hij liegt…