Passion Kerkrade

Passion Kerkrade

Het meeslepende verhaal over het lijden en sterven van Jezus van Nazareth in een indringende muziektheatervoorstelling.

Nas Orkestra komt op donderdag 21 maart naar Theater Kerkrade en vertelt het meeslepende verhaal over het lijden en sterven van Jezus van Nazareth in een indringende muziektheatervoorstelling. Vorig jaar beroerde het gezelschap al de harten van ons publiek. Dit jaar komt het passieverhaal opnieuw tot leven in Passion Kerkrade; een unieke live belevenis met prachtige muziek.

Het passiespel hoort thuis in een rijke, eeuwenoude traditie. De eerste uitvoeringen ontstonden al vóór het jaar 1000, toen monniken de gezangen over de verrijzenis van Jezus in dialoogvorm opvoerden. Sinds de middeleeuwen komt er steeds meer spektakel aan te pas om het publiek te raken, te boeien en mee te nemen in het aloude bijbelverhaal. Het meest actueel is The Passion waarin bekende Nederlanders op tv het lijdensverhaal in een actueel jasje opvoeren.

Eigentijds en meeslepend

Nas Orkestra brengt een heel eigen en  vooral ook eigentijdse Passion Kerkrade  op het podium. Energievol, sensationeel, vol emotie en met veel muziek en dans! Niet voor niets verkoopt dit internationale gezelschap elk jaar in de witte week voor Pasen alle voorstellingen uit. Het verhaal blijft hetzelfde; daar wordt niet aan getornd. Welke nummers er dit jaar uitgekozen zijn om je te raken? Dat houden we nog even geheim, maar ook dit jaar geniet je bij Passion Kerkrade van een gloednieuwe, meeslepende show die niemand onberoerd laat.

Nieuw dit jaar is de deelname van Jay’s Dance Vision.  Deze groep is al sinds 2010 een begrip in Heerlen en omstreken, en is veel te zien met hun dansoptredens bij evenementen.  Zij vallen ieder jaar weer op in de optochten van Heerlen centrum, en schitteren elk jaar in een theater show! Dit jaar heeft een van hun showgroepen zich toegewijd aan Passion Kerkrade, om de show zo een extra dimensie te geven.