Parkstad in Gesprek | Smaakverandering door chemotherapie

Op dinsdag 9 mei gaat Parkstad in Gesprek over smaakverandering door chemotherapie. Wij nodigen Maud van Loo uit als gast. Maud is 31 jaar en een echte Limburgse bourgondiër. Vanwege smaakverandering door behandeling voor borstkanker is Maud creatief en vindingrijk geworden als het gaat om eten en smaken. Haar creativiteit heeft ze vertaald in een boek getiteld ‘Haar Verhaal’. We zijn dan ook trots dat we Maud mogen ontvangen.

´Ik nodig je uit op om op 9 mei in gesprek te gaan In HuB.Kerkrade over smaakverandering. Ik zelf ben ruim 10 jaar geleden gediagnosticeerd met borstkanker. Voor mij gaat daar regelmatig smaak-en geurverandering mee gepaard. Daarmee ben ik geen uitzondering, want een groot percentage van kankerpatiënten heeft last van geur- en smaakveranderingen. Deze zijn meestal het gevolg van de behandeling die iemand ondergaat.’

Op 9 mei staat Dionne van Boekholdt – Loyson aan Mauds zijde. Als diëtist én bourgondiër een perfect samenspel. ‘Wij kijken uit naar een interactieve en positieve avond. We gaan graag in gesprek over smaak en over hoe die kan veranderen’.

Wat je kunt verwachten? Persoonlijke ervaringen van Maud, aangevuld met de kennis en ervaring van Dionne. En iedereen is welkom! Of je zelf last hebt (gehad) van smaakverandering, je iemand kent die er mee te maken heeft of gewoon een passie hebt voor eten.

Aanmelden: info@bibliotheekkerkrade.nl of 045 76 30 520