Parkstad in gesprek: In Transmissie

Op 7 februari gaat Parkstad in Gesprek over het thema lhbtq+. In HuB.Kerkrade is deze avond een veelzijdig programma te beleven bestaande uit een voorstelling, een gesprek en de opening van de expositie ‘iedereen mag er zijn’.

Voorstelling Transmissie en nabespreking met Alex Bakker
De voorstelling Transmissie is geschreven en gespeeld door twee jonge transmannen -Yael Delaet en Tristan Kwaks – gebaseerd op hun eigen leven. Ze geven op ontroerende wijze een inkijkje in het proces van een transpersoon.

Na de voorstelling is er een nabespreking door Alex Bakker; historicus en schrijver. Alex heeft zich gespecialiseerd in transgendergeschiedenis. In 2014 debuteerde hij met de aangrijpende autobiografische roman ‘Mijn valse verleden’. In 2018 publiceerde hij het boek ‘Transgender in Nederland’, waarin voor het eerst de geschiedenis van transgenders in Nederland beschreven wordt.

Expositie ‘iedereen mag er zijn’
Na afloop openen we de expositie ‘iedereen mag er zijn’. De expositie bestaat uit een serie van aansprekende portretten met verhalen, gemaakt in 2017 bij de viering van Roze Zaterdag in ‘s-Hertogenbosch en Oss. Op de foto’s zijn mensen afgebeeld die staan voor de diversiteit van onze samenleving naar leeftijd, geslacht, leefwijze en gender. De foto’s zijn gemaakt door fotograaf Karin Jonkers. De interviews bij de foto’s zijn geschreven door journalist/stadsdichter Eric Alink. Het COC Noordoost Brabant heeft de serie beschikbaar gemaakt als reizende tentoonstelling. De expositie is 6 weken te zien in HuB. en verhuist dan voor 6 weken naar Bibliotheek Brunssum.

Praktische informatie
Parkstad in Gesprek – Transmissie | HuB. | di. 7 februari | 20:00-22:00 uur
Gratis te bezoeken, wel graag vooraf aanmelden via info@bibliotheekkerkrade.nl of 045- 763 0520.