Opzich een literaire wandeling

Ter gelegenheid van het literair festival Opzich start op 6 april in HuB.Bibliotheek Kerkrade een literaire wandeling. De wandeling gaat van Bieb naar Bieb; Van de HuB. Bibliotheek Kerkrade naar SCHUNCK Bibliotheek.

In de HuB. zwaait stadsdichter van Kerkrade Wim Heijmans, onder muzikale begeleiding van Wiel Hamers en Noor Vanhommerig de wandelaars uit. Tijdens de wandeling draagt Max Hermens voor uit een eerste versie van het boek over de StauSeeSteig. Puck Füsers (die ook op het festival staat en erelid is van Het Genootschap, winnaar van Write Now bovendien, maker bij Wintertuin) schrijft een essay over het woord ‘opzich’ en haar persoonlijke relatie daarmee. Ze knipoogt in haar stuk naar de Benrather Linie (die wel en niet bestaat) en draagt haar essay voor op de top van de Wilhelminaberg.

Voor een lunchpakket wordt gezorgd!

Twee routes
Toon Hezemans van het Dutch Mountain Film Festival is je reisleider. De eerste meters van de tocht zijn voor beide varianten hetzelfde. Voor de tunnel in Kerkrade splitst de route. De makkelijke route is 9 kilometer en gaat rustig de Wilhelminaberg op. De zwaardere route is 12 kilometer en neemt een steile pratsj route naar de top van de Wilhelminaberg. Op de top van de Wilhelminaberg komt de groep weer bij elkaar om samen de weg te vervolgen.

Meewandelen is gratis! Wel graag vooraf aanmelden via deze pagina.
LET OP: het aanmeldticket voor de wandeling biedt geen toegang tot het festival. Tickets voor het festival zijn te koop via PLT.

Over Opzich
Houdt u van literatuur? Opzich wel. Op zaterdag 6 april trekt Opzich – een literair festival letters en auteurs letterlijk uit de boeken en verdeelt ze over Theater Heerlen.

Het theater puilt uit met poëzie, spoken word, lezingen, muziek, een Silent Dichtco en een boekenmarkt. En de grote namen zijn er natuurlijk ook bij: stadsdichter Sven Vek, Lisa Weeda en Anya Niewierra. U vindt hen en nog veel meer in de bekende ruimtes van het theater maar ook in de kleedkamers, achter de coulissen en in de lift.

Literatuur is letterlijk (haha) overal te vinden op allerlei manieren. En iedereen is welkom!

Bij dit festival is het mogelijk te betalen naar draagkracht. U kunt kiezen uit drie Pay What You Can prijssoorten. Kies de prijs die bij u past. Als deze hoger is dan de reguliere prijs maakt u het mogelijk dat een andere cultuurliefhebber minder kan betalen.

Literair Festival Opzich is tot stand gekomen door een samenwerking tussen PLT, SCHUNCK, Bibliotheek Kerkrade, PANDA, Dutch Mountain Film Festival en Boekhandel van der Velden van Dam en is mede mogelijk gemaakt door Lira Fonds, Cultuurfonds en Rabobank.