Open dag HuB Kerkrade

Het nieuwe culturele seizoen staat voor de deur!

 

HuB. partners Bibliotheek Kerkrade e.o., PLT en SMK Muziek & Dans trappen dit af met een spetterend programma vol theater, muziek, literatuur en meer. Kom langs en laat je inspireren!

De deuren zijn zaterdag 9 september van 11:00 tot 17:00 uur geopend. Activiteiten zijn gratis te bezoeken en aanmelden is niet nodig, tenzij anders vermeld.

Programma

Workshops peutermuziek en kleutermuziek 

SMK trakteert deze dag op workshops voor peuters en kleuters. Ontdek hoe muziek op een vrolijke manier kan bijdragen aan de ontwikkeling van je jonge kind. Om 11:00 uur speciaal voor peuters, om 11:30 uur zijn de kleuters aan de beurt.

11:00 – 11:30 | Peuters 

13:30 – 12:00 | Kleuters   

Biebs Billige Boekenbeurs

Een jaartje meer hoeft toch geen probleem te zijn? Dat vinden wij nou ook. Daarom bieden wij onze afgeschreven boeken een goed verdiende tweede kans tijdens de Biebs Billige Boekenbeurs. Welk boek vindt bij jou zijn nieuwe thuis? En het mooie: hoe billig jouw nieuwe boek is, bepaal je helemaal zelf!

11:00 – 16:00 

Boekselen 

Oude boeken kun je natuurlijk gewoon weggooien. Maar je kunt ze ook hergebruiken. Daarom gaan we samen boekselen! Doe mee en maak van een oud boek weer iets moois. Duurzaam en vooral heel gezellig!

11:00 – 16:00

Opening Expositie Tobias Duysens – theatrale miniaturen

Tobias Duysens creëert met gevonden en gebruikte materialen theatrale miniaturen. In zijn werk krijgen vaak nog herkenbare voorwerpen een andere functie en betekenis. Met deze transformatie én de verrassende context ontstaat een geheel nieuwe wereld in klein formaat.

12:00

CREATORS FIFA-toernooi 

Zin in een potje FIFA? Dat komt goed uit! Doe mee aan het CREATORS FIFA-toernooi en maak kans op een leuke prijs! Meld je aan via creators@bibliotheekkerkrade.nl om zeker te zijn van een plekje in het toernooi.

13:30 – 16:00

Livemuziek SMK

Geniet onder het genot van een drankje van livemuziek in de foyer, verzorgd door cursisten van SMK.

13:00 – 14:00 en 14:45 – 15:15

André het Astronautje

Hoe word je een goede astronaut? Moet je weten waar de planeten staan? En hoe kom je daar eigenlijk, in de ruimte?  In ‘André het Astronautje’ onderzoekt een kleine jongen deze vragen vanachter zijn computer. Met behulp van het internet leert hij alles wat hij moet weten over de ruimte en bereidt hij zich voor op zijn reis naar de maan.

Aanmelden via plt.nl voor garantie op een plek.

Leeftijd 4 t/m 8 jaar | 13:00 – 13:45 & 15:00 – 15:45 

Rondleidingen HuB.

Heeft je altijd al eens willen weten hoe het er achter de coulissen van een theater aan toe gaat? Om je een kijkje achter de schermen te geven, organiseert de HuB. speciaal op deze open dag rondleidingen in Theater Kerkrade. Bekijk het podium van dichtbij en leer alles over ‘trekken’, ‘afstopping’, ‘bruggen’, ‘friezen’ en ‘poten‘.

Aanmelden via plt.nl voor garantie op een plek.

13:00 – 14:00 & 15:00 – 16:00

Interview met schrijver Rob van Essen

Hoog bezoek in de HuB.: Bestsellerschrijver Rob van Essen komt Kerkrade vereren met een schrijversbezoek. Van Essen won in 2019 de Libris Literatuur Prijs voor zijn roman De goede zoon en is ook beroemd om boeken, verhalen en gedichtenbundels als MiniapolisVisserHier wonen ook mensen en Een man met goede schoenen. Na een uitgebreid interview heb je de mogelijkheid om je boek door de schrijver te laten signeren.

Nu al een vraag aan Rob van Essen? Mail hem naar info@bibliotheekkerkrade.nl, dan nemen we hem op in het interview.

14:00 – 15:30

Jacob en de zeven gevaren 

“Claartje kijkt me met haar grote ogen onderzoekend aan. Jakob, je bent af en toe een bange schijtlijster. Ik knik, want ze heeft gelijk. Ik durf niet zoveel, maar ik wil het wel leren.”

Naar het boek “Jakob en de zeven gevaren” van Jacques Vriens, met muzikale ondertiteling van Jean Lambrechts.

“Rock around the clock” is het lijfnummer van Claartje, de bestie van Jakob. Jakob, een kereltje van elf, neemt je samen met de blazers van Zuiderwind mee naar de jaren vijftig. Voor hem het heden. Voor ons retro met hoelahoeps, telefoons met snoeren en enkel televisie kijken op woensdag bij de buren. Tijdens de voorstelling wordt Jakob moediger door het overwinnen van zelfverzonnen én echte gevaren. Kortom een spannend verhaal vol liefde en alledaagse dingen, verteld door twee acteurs en vijf live muzikanten.

14:00 – 15:00 | Vanaf 5 jaar 

Open Dag SMK Muziek & Dans 

Neem van 14:00 tot 17:00 uur een kijkje in de leslokalen van SMK. Probeer een instrument uit, bewonder een dansdemo en stel al je vragen aan de docenten en andere medewerkers.

14:00 – 17:00

Demo klassieke muziek beluisteren

Om 14:00 uur geeft SMK een demo van de cursus Klassieke muziek beluisteren. Kom erachter hoe klassieke muziek in elkaar steekt, ontdek interessante feiten over componisten, en geniet vooral van al het moois dat klassieke muziek te bieden heeft!

14:00 – 15:00  

Demo Keep Fit senioren

Bij SMK kun je fit worden en blijven door te bewegen op muziek! Benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? Om 15:00 uur is er een demo in de balletzaal bij SMK. Meedoen mag, alleen kijken en vragen stellen natuurlijk ook.

15:00 – 16:00

Praatje en een plaatje met Miriam Vleugels

Leg een lekkere elpee op onze platenspeler en vertel over de muziek. Deel je muzieksmaak met andere liefhebbers!

14:00 – 16:30