Normality No More | Schuberts Winterreise revisited Conny Janssen Danst, Via Berlin en Ragazze Quartet

Wat is eigenlijk normaal? En wie bepaalt dat? In Normality No More nemen Conny Janssen Danst, Via Berlin en Ragazze Quartet je mee in een neurodiverse belevingswereld. Grenzen vervagen tussen normaal en vreemd, neurotypisch en neurodivers, toeschouwer en deelnemer. Waar zit jij op het spectrum?  

Een ode aan het divergente brein, gebaseerd op Schuberts Winterreise

In de voorstelling wordt een bestseller in de klassieke muziek, Schuberts Winterreise, uitgebeend tot op het bot en weer opnieuw opgebouwd. In de oorspronkelijke Winterreise legt de hoofdpersoon een eenzame, winterse reis af nadat zijn liefde hem verlaten heeft. In Normality No More smelten moderne dans, muziektheater en klassieke muziek samen tot een nieuwe versie: een ode aan het divergente brein en een oproep tot begrip en empathie voor mensen die de wereld anders ervaren dan de grote massa.

Ragazze Quartet

Ragazze Quartet stelt voor Normality No More een veelkleurig ensemble samen met een ongebruikelijke combinatie van instrumenten en stijlen. Met countertenor, jazz-zang, strijkkwartet, elektronica, toetsen, slagwerk en doedelzak wordt de muziek van Schubert omgebogen tot een compleet nieuw, neurodivers alternatief van pulserende elektropop tot hypnotiserende strijkersglissandi en Surinaamse dansritmes.

Conny Janssen Danst

Conny Janssen Danst is één van de meest toonaangevende moderne dansgezelschappen in Nederland. Het Rotterdamse gezelschap staat bekend om de sterk fysieke en theatrale kracht van de dansers en de verrassende diversiteit van de voorstellingen, waarbij pure dans wordt ingekleurd met een menselijke touch. Want: in een wereld die steeds harder en onmenselijker wordt, moeten we ruimte maken voor persoonlijke verhalen. De choreografie in Normality No More is in handen van Davide Bellotta.

Via Berlin

Oorlog, illegaliteit, eenzaamheid, segregatie, gevaarlijke relaties, populisme… Deze verhalen vertelt Via Berlin in ontroerende performances met klassiek muziek, beweging en nieuw geschreven teksten. Omdat muziek en beweging iets kunnen overbrengen wat niet in woorden te vatten is.