Nas Orchestra Passion Kerkrade

Het passieverhaal live in Kerkrade: een verhaal van hoop, liefde en vertrouwen met muziek van David Bowie tot Stef Bos.
Nas Orchestra vertelt op Witte Donderdag het meeslepende verhaal over het lijden en sterven van Jezus van Nazareth in een indringende muziektheatervoorstelling. Vorig jaar beroerde het gezelschap de harten van ons publiek in Theater Heerlen. Dit jaar komt het passieverhaal tot leven in Passion Kerkrade; een live belevenis met prachtige muziek en bijdragen van Popkoor Divided van de Muziekschool Kerkrade.

Het passiespel hoort thuis in een rijke, eeuwenoude traditie. De eerste uitvoeringen ontstonden al vóór het jaar 1000, toen monniken de gezangen over de verrijzenis van Jezus in dialoogvorm opvoerden. Sinds de middeleeuwen komt er steeds meer spektakel aan te pas om het publiek te raken, te boeien en mee te nemen in het aloude bijbelverhaal. Het meest actueel is The Passion waarin bekende Nederlanders op tv het lijdensverhaal in een actueel jasje opvoeren.

Eigentijds en meeslepend
Nas Orchestra brengt een heel eigen en vooral ook eigentijdse Passion op het podium. Energievol, sensationeel, vol emotie en met veel muziek! Niet voor niets verkoopt dit internationale gezelschap elk jaar in de witte week voor Pasen alle voorstellingen uit. Het verhaal blijft hetzelfde; daar wordt niet aan getornd. Maar met nummers zoals Heros van David Bowie, Judaskus van Stef Bos en My Way van Sinatra geniet je bij Passion Kerkrade van een gloednieuwe, meeslepende show die niemand onberoerd laat.