Mystic Ick Dans

Hoe kan iets in verschillende culturen, in verschillende tijden, op verschillende plekken en bij allerlei verschillende mensen eenzelfde ervaring teweegbrengen? Deze vraag stelt Shailesh Bahoran centraal in zijn nieuwe werk MYSTIC. Voortbouwend op zijn eerdere werken SHAKTI en AGHORI, waarin Indiase levensbeschouwing en Hindoestaanse cultuur uitgangspunten vormen, zoekt hij in MYSTIC naar de universaliteit van het mystieke.  

Kruisbestuiving

Shailesh Bahoran is een Surinaams-Hindoestaanse choreograaf, danser en theatermaker. Met stevige roots in de hiphopcultuur heeft hij zich zowel solo als met zijn Illusionary Rockaz Company (IRC) gespecialiseerd in de op straat ontstane dansstijlen popping en breaking. Vanuit deze achtergrond gaat hij in MYSTIC op avontuur met de klassiek en hedendaags geschoolde dansers van ICK Dans Amsterdam. Kruisbestuiving wordt ook gezocht in de muziek en de spirituele aspecten van de cultuur van het Amsterdams Andalusisch Orkest. Zes muzikanten spelen live mee tijdens de voorstelling.

Over de makers

Shailesh Bahoran heeft o.a. gewerkt met Het Nationale Ballet, Don’t Hit Mama, Het Nederlands Symfonieorkest, Conny Janssen Danst en ISH Dance Collective. Hij won de Zwaan voor ‘Meest indrukwekkende dansproductie’ voor zijn voorstelling AVATARA met Duda Paiva Company.

Het Amsterdams Andalusisch Orkest (AAO) treedt op van Granada tot en met Bagdad en maakte succesvolle theaterproducties als REMLA, ZIEL|ROUH en Jihad van Liefde.

ICK Dans Amsterdam is het stadsdansgezelschap van Amsterdam en tekende afgelopen jaren voor diverse nationale en internationale coproducties.