Maartje & Kine Sneeuwbeesten

Een midwinters lichtfeest dat je probleemloos door de donkerste dagen heen trekt

Maartje en Kine houden evenveel van Franz Schubert als van Frans Bauer. Ze zijn even gek op Mariah Carey als op de rituele samenzang van de boventoon-zingende Mongolen. Het duo blinkt uit in de combinatie van klassieke én hypermoderne muziek. Ze zijn humoristisch én ontroerend. Virtuoos én verrukkelijk plat.  

Een winters revue-spektakel

In Sneeuwbeesten doen Maartje en Kine er alles aan om de ‘julehygge’ (kerstgezelligheid) uit Kines thuisland Noorwegen te verspreiden over Nederland. Eigenlijk is ‘julehygge’ (spreek uit: joéh-le-húú-gèh) veel meer dan gezelligheid. Het is het diepgevoelde verlangen naar saamhorigheid, plezier en troost in de donkere dagen. Verwacht een winters revue-spektakel vol sinistere sprookjes, inheemse goden, nostalgie, kolder en bizarre midwinterrituelen van Zuid-Engeland tot Peru. Een midwinters lichtfeest dat je probleemloos door de donkerste dagen heen trekt.

Maartje en Kine

​Maartje en Kine zijn fameus door optredens bij onder andere Top 2000 a gogo, Tijd voor Max en Opium op Oerol. Samen spelen ze meer dan 20 instrumenten, van de banjo tot de zingende zaag, autoharp en neusfluit. Ze treden zowel op bij Podium Klassiek als op Lowlands, Zwarte Cross en Paaspop. Ook kun je deze podiumbeesten kennen van de NTR-documentaire Maartje & Kine Buigen Niet – over hun roadtrip naar Noorwegen in coronatijd.