Louise Lecavalier

Het legendarische ‘Flame on legs’-icoon op het schrit_tmacher-podium!

Louise Lecavalier was het gezicht van La La La Human Steps, het gezelschap van Édouard Lock dat in de jaren 80 wereldwijd furore maakte met zijn overweldigende dansstijl. Zij werkte met Frank Zappa en danste met David Bowie. “Louise is fenomenaal”, merkte deze ooit op. In 2006 richtte zij haar eigen gezelschap Fou Glorieux op. Nu, 63 jaar oud, is dit icoon van de hedendaagse dans in Canada – nog altijd even krachtig en energiek – tijdens schrit_tmacher te zien met Stations. 

“This piece is yet a further attempt to renew the primitive experience called dance”, zegt Lecavalier over Stations. In deze solo – ze noemt het haar meest persoonlijke én delicate ooit – zoekt deze danseres pur sang pure vrijheid. Gedreven door de jazzy klanken van de virtuoze saxofonist Colin Stetson verkent zij in vier delen – stations – de essentie van dans: vloeibaarheid, controle, meditatie en obsessie. De vitale impuls die beweging in lichaam en ziel voortstuwt.

Pure dans

Iedere beweging, iedere vezel in haar lichaam drukt in Stations uit wat met woorden niet gezegd kan worden. Expressief, duizelingwekkend, rauw en dierlijk, dan weer speels of juist meditatief en etherisch. Louise vlamt in Stations op het podium met alleen het prachtige licht van Alain Lortie als decor.

schrit_tmacher just dance!
Deze voorstelling vindt plaats in het kader van schrit_tmacher Festival. Wilt u meer informatie over dit grensoverschrijdende hedendaagse dansfestival? Neem dan een kijkje op schrittmacherfestival.nl