Limburgse Kampioenschappen Solisten en Kleine Ensembles

Limburgse Kampioenschappen Solisten en Kleine Ensembles

50 solisten en kleine ensembles strijden om Limburgse kampioenstitel 

Op zondag 10 maart a.s. organiseert de Limburgse Bond van Tamboerkorpsen (LBT), de Limburgse Kampioenschappen Solisten en Kleine Ensembles in Wijkpunt ’t Westhoes in Kerkrade. Maar liefst 52 solisten en kleine ensembles op xylofoon, kleine trom, drumset, multipercussion en dwarsfluit nemen dit jaar deel aan het muziekevenement en strijden om de Limburgse kampioenstitel. Publiek kan die dag genieten van een gevarieerd, muzikaal programma.

De Limburgse Kampioenschappen gaan op 10 maart om 10,00 uur van start. De 52 solisten en ensembles zullen die dag één voor één het podium betreden en een muziekstuk ten gehore brengen. Juryleden Leon Camp en Rico Stevens  (jureren alle ongestemd slagwerk) en Rob Janssen en Rob Balfoort  (jureren alle blazers en gestemd slagwerk) beoordelen de muzikale optredens van de deelnemers. Omstreeks 17.00 uur worden per divisie en per sectie de resultaten en de kampioenen bekendgemaakt en vindt de prijsuitreiking plaats. De winnaars van de Limburgse Kampioenschappen kwalificeren zich voor de Nederlandse Kampioenschappen, die plaatsvinden op zaterdag 8 juni 2024 in ”De Smeltkroes”in Maarheze

 

De Limburgse Kampioenschappen Solisten en Kleine Ensembles vinden plaats in Wijkpunt ’t Westhoes. Anemomnestraat 16 in Kerkrade.  Het evenement is voor iedereen toegankelijk. De entree is vrij. Een overzicht van de deelnemers en het programma van de Kampioenschappen is te vinden op www.l-b-t.nl. Op deze website worden na afloop van de Kampioenschappen tevens de uitslagen en prijswinnaars bekendgemaakt.

 

Over LBT

De LBT is de provinciale bond die de belangen behartigt van zo’n 200 drumbands, pijperkorpsen klaroen, jachthoorn- en trompetterkorpsen, drumfanfares, showkorpsen en majorettegroepen in Limburg. De LBT organiseert regelmatig instructiedagen, clinics en kortlopende bijscholingscursussen voor haar leden. Daarnaast organiseert de bond jaarlijks activiteiten zoals de Limburgse Kampioenschappen Solisten en Kleine Ensembles.

Tevens zal op zondag 30 juni in Kerkrade de 2 jaarlijkse Euregio parade plaatsvinden