Lezing spanning in het Midden-Oosten en Oekraïne

De oorlogen in het Midden-Oosten en in de Oekraïne houden de gemoederen bezig. Amnesty International (afdeling Parkstad Limburg) organiseert een lezing met Mr. Dr. Wim Muller als gastspreker. Muller is universitair docent internationaal publieksrecht aan Maastricht University. Hij geeft een inleiding in de complexe en voortdurende conflicten in deze regio’s en bespreekt de achtergronden en het internationaal-juridisch aspect.

Na afloop is er ruimte voor vragen en voeren we graag samen het goede gesprek. We nodigen je van harte uit om deel te nemen.

Over Mr. Dr. Wim Muller
Sinds 2015 is mr. dr. Wim Muller werkzaam in Maastricht. Daarvoor was hij onder meer werkzaam bij de universiteiten van Manchester, Essex, Leiden en Amsterdam en voor de Bosnische delegatie bij het Internationaal Gerechtshof. Hij promoveerde in 2013 bij het Europees Universitair Instituut (Florence) op een proefschrift over de Chinese praktijk en benadering van het internationaal recht.
Zijn onderwijs en onderzoek richt zicht op internationaal publiekrecht, humanitair oorlogsrecht, de rechten van de mens, internationaal strafrecht, internationale geschillenbeslechting en de politieke dimensie van het internationaal recht, met name regionale benaderingen.