Lei Wang & Severin von Eckardstein

Dit seizoen ontvangen wij Lei Wang, eerste concertmeester bij philharmonie zuidnederland, als artist-in-residence. De topvioliste opent haar concertreeks op 12 november 2023 met een Zondagochtend Klassiek met vrienden en komt daarna terug met een recital in samenwerking met de Duitse meesterpianist Severin von Eckardstein. Zij spelen een programma met werken van Beethoven tot Williams waarin beide musici kunnen excelleren.  

Lei Wang studeerde aan het Conservatorium van Shanghai, het Koninklijk Conservatorium Brussel en bij de vermaarde violisten Mihaela Martin, Salvatore Accardo en Boris Belkin. In de loop van haar carrière won zij diverse toonaangevende prijzen en concoursen. Sinds 2013 is Lei eerste concertmeester in ‘ons huisorkest’ philharmonie zuidnederland.  Severin von Eckardstein is een van de meest toonaangevende Duitse pianisten van zijn generatie.

Uitdagend repertoire

“Ik ken Severin uit mijn Brusselse tijd”, vertelt Lei in een interview over haar residency in PLT. “ We spelen enorm graag samen. Hij is ook al een paar keer in Parkstad geweest en reageerde enthousiast om samen met mij hier te komen spelen. Het recital dat wij hebben samengesteld met werken van onder anderen Janáček en Waxman is uitdagend voor ons allebei. Voor mij is het een reden om flink te gaan oefenen. Ik speel veel met het orkest maar soleren is andere koek. Ik moet flink aan de bak.”

Nog één deel

Na haar concert met Severin vervolgt Lei Wang haar concertreeks op 14 juni met strijkers van philharmonie zuidnederland.