Jubileumconcert Zeventig Jaar Kerkraads Symfonie Orkest

Een mijlpaal om groots te vieren

Dirigent: Jos Zegers
Solist: Enzo Kok, viool 

In 2025 viert het Kerkraads Symfonie Orkest zijn 70-jarig bestaan. Deze mooie mijlpaal wil het KSO samen met u vieren tijdens een ‘Kerkraadse avond’ met instrumentale en vocale solisten, die allen hun roots in Kerkrade hebben. Ook de Kerkraadse violist Enzo Kok, tevens lid van het KSO, is één van de solisten.

Springlevend

Het Kerkraads Symfonie Orkest is op 17 januari 1955 opgericht na een fusie tussen twee Kerkraadse strijkorkesten: het orkest LYRA uit Spekholzerheide en Orkestvereniging DE TROUBADOURS uit Bleijerheide. Vandaag de dag bestaat het orkest uit circa 65 voornamelijk amateurmusici in volledige symfonieorkestbezetting. Hiermee is het KSO één van de grootste, toonaangevendste en nog altijd meest levendige amateur symfonieorkesten in Limburg.

Een mooie traditie

Het 70-jarige Kerkraads Symfonie Orkest is al jaren thuis in Theater Kerkrade. Hier kunt u zich in dit jubileumseizoen in november onderdompelen in een Amerikaans concertprogramma met Kasper Schonewille op piano. Hier klinken we op het nieuwe jaar met vrolijke Nieuwjaarsklanken. Hier geniet u van het altijd weer feestelijke Vasteloavendskonzeët in samenwerking met de Kirchöatsjer Vasteloavends Verain. En hier kijken we dus ook aan het einde van seizoen 2024/2025 tijdens het feestelijke jubileumconcert terug op 70 jaar KSO. Een prachtige mijlpaal!