Johannes de Parkiet

Wennen is iets wat je gewoon moet doen!

Je kunt heel hard roepen dat je niet wilt wennen, maar het gebeurt toch. En voor je het weet, weet je niet beter en ben je gewend. Maar ja, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Dat merkt ook Johannes de Parkiet in deze voorstelling naar het gelijknamige boek van Mark Haayema en Medy Oberendorff, dat in 2019 een Vlag & Wimpel van de Griffeljury won. 

Het verhaal van Johannes begint in z’n vertrouwde kooitje. Totdat Gijs besluit een ruime volière te bouwen. Met ruimte voor wel 100 vogels, maar zoveel heeft hij er nou ook weer niet. Nóg niet. In deze kleurrijke beeldende voorstelling maakt Johannes ongevraagd en ietwat ongewenst kennis met vreemde vogels. Vogels die er anders uitzien, anders fluiten en ander zaad eten. Dat is behoorlijk wennen…

Ingenieuze vogels

Voor Johannes de Parkiet heeft Mark samen met Joris van Veldhoven vogels vervaardigd uit hout. Middels ingenieuze constructies komen de vogels angstig-realistisch tot leven. Door technieken te gebruiken van HANDSPRING PUPPETRY (Warhorse, The FireBird) zien we een poppenvorm die in het jeugdtheater in ons land nog niet te zien was. Met live muziek!