De Kersentuin

Een komedie in vier bedrijven.

Anniek Pheifer en Jeroen Spitzenberger spelen de hoofdrollen in een bewerking van één van de meest geliefde toneelstukken uit het wereldrepertoire; De Kersentuin van Anton Tsjechov. In een regie van Michel Sluysmans en met livemuziek van multi-instrumentalist Beppe Costa brengt een achtkoppig ensemble een hedendaagse versie van dit tijdloze verhaal over vasthouden aan het verleden, angst voor de toekomst en het tragische gevecht met het nu.  

Het verhaal

Actrice Ljoebov (Pheifer) keert na een mislukte carrière in Parijs terug naar het landgoed van haar familie. Vanwege hoge schulden dreigt het familiebezit geveild te worden en samen met haar dochters doet ze er alles aan een faillissement af te wenden. Ondernemer Lopachin (Spitzenberger) heeft een oplossing: als ze de kersentuin omtoveren tot een vakantiepark is de familie verzekerd van een stabiel inkomen. Dit voorstel stelt Ljoebov voor een onmogelijk dilemma. Wie hetzelfde wil blijven moet veranderen. Maar tegen welke prijs?

Moderne interpretatie van een bekende toneelklassieker

Met De Kersentuin regisseert Michel Sluysmans opnieuw een moderne interpretatie van een toneelklassieker. In de bewerking van Jibbe Willems wordt het stuk een hilarisch en droefgeestig portret van mensen die de wereld sneller zien veranderen dan ze aankunnen. De personages in De Kersentuin hunkeren naar een tijd die niet meer bestaat. Maar voor wie leeft in het verleden blijft de hoop op een beter leven onherroepelijk een droom.

Audiobeschrijving voor blinden en slechtzienden

De Kersentuin is op 13 mei ook te beleven door iedereen met een visuele beperking, want tijdens de voorstelling verzorgt een blindentolk van Komt het Zien! live audiobeschrijving. Blinden en slechtzienden kunnen dit speciaal te horen via een draadloze koptelefoon. Vooraf geeft de blindentolk ook extra uitleg over het decor en de kostuums.Blindengeleidehonden zijn welkom. Reseveren? Neem telefonisch contact op met onze kassa via +31 (0)45-571 66 07 of stuur een mail naar balie@plt.nl, zodat wij in overleg de meest geschikte plek in de zaal voor u kunnen uitzoeken.