Janse Bagge Bend

De Janse Bagge Bend is sinds 1983 actief in de Limbo-pop. In dat jaar maakte ‘de mooder van de Limburgse dialect-pop’ haar eerste singletje Sollicitere dat direct door stoomde naar de hoogste regionen van de Nederlandse hitlijsten. Ruim 40 jaar later maken de mannen van de Janse Bagge Bend de podia van Limburg en omstreken nog altijd onveilig. Op zaterdag 28 september is Theater Kerkrade aan de beurt. 

In de afgelopen decennia heeft de Janse Bagge Bend ongeveer elke feesttent en sporthal van Limburg gezien. Ook theaters werden ‘unplugged’ bezocht. Het hoogtepunt was natuurlijk het optreden tijdens het Pinkpopfestival in 1983. De laatste jaren staat de band met hun Kort bie d’n tap toer ook in kroegen en kleine zaaltjes. Na jaren op grote podia op festivals en in feesttenten te hebben gestaan wil de band zo weer back to the roots, net zoals het jaren geleden begonnen is.

Jubileum

In 2019 vierde de Janse Bagge Bend zijn 40-jarig jubileum en nog altijd is van stoppen geen sprake. Integendeel! Een heel nieuwe generatie heeft de Janse Bagge Bend band ontdekt en inmiddels is een show van de mannen echt iets voor oud én jong.