IVN Slootjesdagen

Tijd om je loep en je schepnet uit de schuur te halen en lekker naar buiten te gaan! Heb je je ooit al eens afgevraagd welke dieren er allemaal in op en rondom het water leven? Ga samen met ons op ontdekkingstocht en kom erachter! Vang met een schepnetje verschillende soorten waterdiertjes en verwonder je over de bodemdiertjes in jullie leefgebied, gedrag en uiterlijk. Het is elke keer weer een verrassing wat er boven water en uit de grond komt! Wil jij lekker buiten met ons op pad gaan om te ontdekken welke diertjes er in het water en in de grond leven. Doe dan mee aan de Slootjesdag op zaterdag 15 juni 2024!

Ben je tussen de 5- en 12 jaar, dan kun je op zaterdag 15 juni samen met je ouders of opa en oma ontdekken wat er zich allemaal afspeelt in de Anstelerbeek, Dentgenbacherbeek en de oude roeivijver naast Kasteel Erenstein. Er kan zomaar een bloedzuiger, een schrijvertje, waterschorpioen of een salamander in je schepnetje zitten. Hoe overleeft een kokerjuffer in een sloot vol vijanden? En wat doet het bootsmannetje om aan eten te komen? Er staan IVN natuurgidsen van IVN Kerkrade en de IVN Wormdalkids voor je klaar die helpen om waterdiertjes te vinden en uitleg te geven over de bodemdiertjes.

We zijn tussen 10:00- en 15:00 uur aanwezig op locatie (1) infostand bij houten brug tussen kasteelgracht en de Anstelerbeek, locatie (2) langs de Anstelerbeek en locatie (3) bij de oude roeivijver. Bij de infostand wordt een routekaart uitgedeeld waar de drie locaties te vinden zijn.

Wij zorgen voor wat lekkers bij de infostand. Aan deelname zijn geen kosten verbonden en een vrijwillige bijdrage is natuurlijk heel welkom. Voor vragen kunt u contact opnemen met IVN Kerkrade ivn.kerkrade@gmail.com.