Huisvrouwen bestaan niet

“Het leven is soms net een vuilniszak, er kan altijd nog wat bij.”

Of je nou ziek, verliefd, vrolijk of verdrietig bent, de was wacht nooit. Net als de rest van het huishouden trouwens. En dat terwijl je natuurlijk gewoon wil léven. Vier jaar na de bioscoophit uit 2017 komt de herkenbare en humoristische voorstelling Huisvrouwen Bestaan Niet eindelijk naar het theater.  

Drie vrouwen, drie visies (op het leven)

In Huisvrouwen Bestaan Niet gaan drie vrouwen totaal verschillend om met de combinatie relatie, werk, kinderen, vrienden en familie. Alle drie proberen zij elkaar ervan te overtuigen dat hun manier de beste is. Dat levert hilarische discussies op. Zo is er Gijsje (29), wiens smetvrees symbool staat voor haar angst voor zo’n beetje het hele leven; “Mam, hoe lang gebruik jij dit doekje al?” Halfzus Marjolein (39) neemt alles zoals het komt, ook als het niet komt: “Bij ons kakken de kinderen met een bord nasi op schoot.” Moeder Loes (59) staat met haar extravagante levensstijl misschien nog wel het meest midden in het leven.

Over één ding zijn de drie vrouwen het met elkaar eens: Huisvrouwen Bestaan Niet (meer). Al lijkt het huishouden soms wel erg op het leven: “Net als je het aan de ene kant op orde hebt, is het aan de andere kant alweer een zooitje.”