Het Streektheater Sjloebe en noldhakke

Neil Simon schreef van zijn succesvolle blijspel The Odd Couple een speciale damesversie. Juist die versie brengt Het StreekTheater als voorjaarsproductie op de planken met een fantastische cast op de planken.

Het verhaal

Het appartement van Lotje is de verzamelplaats van een groepje vriendinnen die elke vrijdag bij elkaar komen om Trivial Pursuit te spelen. Lotje is gescheiden en lijkt zich goed te kunnen redden in haar eentje. Als haar vriendin Fleur ook gaat scheiden, nodigt Lotje haar onmiddellijk uit om een tijdje bij haar te komen wonen.

Grotere tegenpolen dan Lotje en Fleur zijn ondenkbaar en het duurt dan ook niet lang voordat de bom barst tussen het neurotische kasplantje Fleur en de rommelige, stoere Lotje. De directe aanleiding hiertoe wordt gevormd door de twee Spaanse broers die ook in het gebouw wonen. Lotje heeft haar zinnen op hen gezet, maar wordt hierin gedwarsboomd door Fleur. Uiteindelijk is bij Lotje de maat vol en zet zij Fleur haar huis uit. Maar dan wordt Fleur liefdevol opgenomen door… de twee Spaanse broers.