Het Kabouterboek

Het Kabouterboek van Loes Riphagen leert je bijna alles over kabouters; dat kabouters tegenwoordig gewoon in de stad wonen, wat een plattespullenklem is en hoe je je het beste kunt vermommen. In de voorstelling kom je nóg veel meer te weten. Je hoort hoe het klinkt als ze (vals!) zingen, hoe ze ruiken en hoe een huisbeest aan voelt… Marianne van Houten creëert tijdens het Prentenboekjesfestival een heuse kabouterwereld op het podium. In een héél groot Kabouterboek neemt ze haar kijkertjes mee de fantasie in. Maar is het wel fantasie?  

Het Prentenboekjesfestival

Het prentenboekjesfestival is een theaterfeest voor onze allerjongste theaterbezoekers en hun familie. Op dit festival ontmoeten de kinderen hun vriendjes uit de prentenboeken waaruit zij voorgelezen worden. Alsof dat niet spannend genoeg is, gaan ze ook nog op avontuur in de Prentenboekenstad. Daar valt ontzettend veel te zien. Auto’s, pleinen, stoplichten, grote gebouwen, maar als je nog wat beter kijkt: wat zie je dan? Is dat nou een deurtje naar een kabouterhuis? En zit daar soms een muizencafé onder dat putdeksel?

Over de makers

Vanaf2 produceert en programmeert al 20 jaar peutervoorstellingen en theaterfestivals voor de allerkleinsten. Het Kabouterboek wordt gespeeld door Marianne van Houten naar Het Kabouterboek van Loes Riphagen.

Er zijn twee voorstellingen een om 14.00 uur en een om 15.30 uur.