Galerie The Waverly

Een hilarisch en tegelijk hartverscheurend toneelstuk over de humor en kracht van een familie in een crisissituatie.

Theatericoon Anne Wil Blankers, publiekslieveling Lies Visschedijk en waanzinnig talent Daniel Cornelissen (e.a.) spelen samen in de Nederlandse bewerking van het iconische stuk The Waverly Gallery van Broadway’s populairste schrijver Kenneth Lonergan.  

 Een aangrijpende strijd

Galerie ‘The Waverly’  is een krachtig, aangrijpend en vaak hilarisch toneelstuk over de laatste jaren van gulle, praatgrage grootmoeder. Zij is nog altijd eigenaresse van een kleine kunstgalerie, kampend met de nietsontziende ziekte Alzheimer. Het stuk vertelt over haar strijd om haar onafhankelijkheid te behouden en het effect van haar achteruitgang op haar familie, vooral op haar dochter haar kleinzoon. Door zijn ogen ziet het publiek de verwarring en verwijdering, maar ook haar optimisme en moed.

Meer dan een toneelstuk over herinneringen en verlies, toont Galerie ‘The Waverly’ de humor en kracht van een familie in een crisissituatie. Het stuk maakt voelbaar hoe een familie aan het wankelen wordt gebracht en zich toch ook aan diezelfde wankelende mensen overeind houdt.