Feestweekend 50 jaar Socio Project

Met de hulp van vele Eygelshovense verenigingen is een feestweekend in voorbereiding. Naast de vele vrijwilligers draagt de gemeente met Beleef Kerkrade ook een steentje bij aan het weekend van vrijdag 24 tot en met zondag 26 mei. De insteek van de stichting is om dit feest te vieren met alle inwoners van Eygelshoven: van jong tot oud. Daarom heeft iedere dag een andere doelgroep qua leeftijd, zodat iedereen een leuke middag en/of avond heeft.

Zo zal de vrijdag de dag voor de senioren zijn. ‘s Middags tussen 14.00 en 16.00 uur kan er gekiend worden en wordt er een kwajongconcours georganiseerd, beide in Bistro Socio.
‘s Avonds van 19.00 tot 23.00 uur een gezellige avond vol met voornamelijk plaatselijk artiesten. Met deze artiesten vindt ook het tiekezinge plaats onder het motto “Egelze zingt mit” met als hoogtepunt de alom bekende zanger Martin Hurkens.

Op zaterdagmiddag van 13:00 tot 17:00 uur is de jeugd tot 16 jaar aan de beurt. Onder het motto “De helden van Egelze” worden uitdagende activiteiten georganiseerd in en rondom het Scoutinggebouw, velden van LHC en TCLE. Ook aan de allerjongste is gedacht met vele creatieve workshops en dansmuziek.

Zondag 26 mei begint met een heilige mis in het Oude Kerkje. In de middag, van 13.00 tot 17.00 uur, wordt er een zeskamp op het marktterrein georganiseerd voor deelnemers vanaf 16 jaar. Hier zullen de teams strijden om de eer van beste en sportiefste groep van Eygelshoven. De samenstellingen van de teams kunnen heel divers zijn: vanuit verenigingen, familie, vrienden, enzovoort.

Vanaf 19.00 tot 23.00 uur wordt het feestweekend afgesloten in het Socio project met een optreden van de bekende band Anderkovver. In de pauze zal de prijsuitreiking van de zeskamp plaatsvinden.