Die Altböhmischen Oeëstertreffe

Op tweede Paasdag maandag 1 april 2024 organiseert de blaaskapel “Die Altböhmischen” uit Kerkrade in samenwerking met “’t Patronaat” te Bleijerheide/Kerkrade weer haar inmiddels traditionele Oeëstertreffe. Gezien de ervaringen van de laatste jaren hebben “Die Altböhmischen” er alle vertrouwen in dat het weer een enorm succes wordt.

Tijdens deze editie zal de bevriende blaaskapel “Stolz ohne Holz “ uit Bocholtz het spits afbijten. Deze 7 man sterke blaaskapel is in Kerkrade en omgeving geen onbekende. Zij hebben in het verleden reeds de nodige succesvolle optredens gehad tijdens het WMC en hebben ook deelgenomen aan WMC Blow. Op hun repertoire staan titels van o.a. Vlado Kumpan en Ernst Mosch, maar dan speciaal gearrangeerd voor hun kleine bezetting bestaande uit koperblazers en slagwerk zonder klarinetten.  Hun optreden is van 14.00u.-15.45u.

De gastheren “Die Altböhmischen” o.l.v. Jo Aretz behoeven weinig introductie. Deze muzikale vriendengroep staat al meer dan 22 jaar garant voor een prima uitvoering van de bekende Böhmische en Egerländermuziek. Dat allemaal in nauw contact met hun publiek. De verschillende optredens in het stadspark en centrum van Kerkrade liggen nog vers in het geheugen van de blaasmuziekliefhebbers.  Dit optreden is van 16.00u.-18.00u.

Beide kapellen staan garant voor blaasmuziek van de bovenste plank, maar zeker ook voor de bekende gezellige sfeer en “stimmung”.

De entree bedraagt €5,-. De organisatie laat weten dat ook dit keer “Leder Hos’n & Dirndl“ zeker mag. In de voorverkoop zijn polsbandjes voor de toegang te verkrijgen bij de volgende Kerkraadse ondernemers: “Pimmm’s Food&Drink” Markt 27, de “Herenkapper Armati” Heerlenersteenweg 1a en bij het “Patronaat Bleijerheide” Ursulastraat 232. Voor zover de voorraad strekt, zijn ook aan de dagkassa toegangskaarten te verkrijgen. De feestzaal  aan de Ursulastraat 232 opent om 13:30 uur haar deuren voor het publiek.