De Heiligdomsvaart van Aken

Marc Hermans geeft dit jaar in de HuB.Bibliotheek een aantal lezingen over historische onderwerpen. Deze lezing gaat over de Heiligdomsvaart in Aken.

Sinds 1349 worden in Aken om de zeven jaar zeer heilige relikwieën (o.a. kledingstukken van Maria en Jezus) getoond aan de gelovigen. Vanaf 9 juni aanstaande komt deze zogenoemde Heiligdomsvaart naar Aken weer op gang. Bedevaartgangers maken een lange tocht om tot inzicht en inkeer te komen. Ook niet-gelovigen trekken massaal op pelgrimage naar bijvoorbeeld Santiago de Compostela, maar hoe zit het nu exact met heilige plaatsen, heilige mensen en heilige dingen? Zonder de context van de vroege middeleeuwen (tijd van Karel de Grote) zijn de fenomenen van bedevaart en de verering van relikwieën moeilijk te begrijpen. Meesterverteller en amateur historicus Marc Hermans neemt je in zijn lezing graag mee naar de periode van de vroege middeleeuwen.

Ontdek cultuur met de Beleefbus Kerkrade

Deze lezing vormt een goede basis voor drie culturele bustochten op 4, 11 en 14 juni. Marc Hermans en Marc Charlier nemen je dan graag mee met de Beleefbus Kerkrade om je de cultuur in onze regio ter plekke te laten beleven. Die dag bezoek je onder begeleiding van de twee gidsen twee abdijen en de Dom van Aken. De organisatie van de Busreizen wordt gedaan door Buro Zuid-Limburg.
De prijs voor de bustocht (10-17 uur) is €37,50 inclusief koffie en vlaai bij vertrek.

Tickets zijn verkrijgbaar via www.burozuidlimburg.nl