Daria Buvić

Een muzikaal en hartverscheurend familie-epos naar de besteller van Nino Haratischwili.

Daria Bukvić brengt de vuistdikke bestseller Het Achtste Leven (voor Brilka) van de Georgische schrijfster Nino Haratischwili naar het toneel in een grootse en epische muziektheatervoorstelling. Zij vertelt het verhaal vanuit het perspectief van de vrouwelijke personages. Met live gespeelde en gezongen muziek van Kaukasische en Slavische folkloristische liederen tot popnummers van nu. 

Het Achtste Leven is een monumentaal, Tolstojaans familie-epos dat zes generaties omspant tussen 1900 en nu. De makers nemen u in een hartverscheurend acteursdrama mee op een emotionele, visuele en muzikale reis door de twintigste eeuw. Bukvić maakt deze voorstelling als ode aan de sterke vrouwen uit haar familie, die middels hun veerkracht de wreedheden van de geschiedenis met opgeheven hoofd hebben weten te doorstaan.

Het verhaal

Het verhaal over acht levens van één Georgische familie begint in een kleine stad tussen Georgië en Azerbeidzjan, waar een getalenteerde chocolatier zijn dochters grootbrengt en en passant een recept bedenkt voor een verrukkelijke chocoladedrank met gevaarlijke krachten. Het brengt hem rijkdom en aanzien, maar dat betekent in die tijd ook al spoedig gevaar.

Nitsa is de achterkleindochter van Stasia, een van de dochters van de chocolatier. Ze woont in Berlijn en vertelt op meeslepende wijze, en ook met veel ironie en humor, de dramatische geschiedenis van haar familie en die van de ‘rode’ twintigste eeuw – een cruciale periode in de Europese geschiedenis – met de opkomst en ondergang van de Sovjet-Unie, het wegvallen van het IJzeren Gordijn en de perestrojka.

The book concludes with a devastatingly brilliant announcement of hope, a new chapter, titled with her niece’s name, yet unwritten.” – New York Times

Duur: 5 uur inclusief 2 pauzes van 20 minuten.