Conny Janssen Danst – FRAMED

Een filmische vertelling waarin live dans, filmbeelden en muziek een gezamenlijke wereld creëren.

In FRAMED van Conny Janssen Danst volg je twaalf personages die ogenschijnlijk niets met elkaar te maken hebben. Via filmbeelden en livedans zie je slices of life en zoom je in op de verschillende kleine levens. Aan de hand van deze mozaïek aan vertellingen ontdek je wat hen verbindt: waar hun individuele levens elkaar raken, zonder dat zij dat zelf beseffen. 

Conny Janssen: “In FRAMED zien we verschillende levens in de stad: ieder in zijn eigen ritme en routine, ieder met zijn eigen verlangen. We creëren een associatieve wereld, een mozaïek van fragmenten waarin de figuren voorbijtrekken, ronddwalend in hun eigen gedachten. Juist in deze tijd, waarin we geïsoleerder leven dan we misschien willen, laten we zien dat iedereen op zijn eigen manier omgaat met het gevoel dat achter onze dagelijkse levens schuilt.”

Een voorstelling over beeldvorming en identiteit

In deze voorstelling is een grote rol weggelegd voor video. Conny Janssen werkt daarvoor samen met decorontwerper Thomas Rupert en filmmaker Davide Bellotta. Een LED-scherm van 33 m2 representeert als een abstract schilderij de huid van de stad. De filmbeelden dienen als lichtbron en gevoelssensor voor de dansers. De muziek is een gevarieerde soundtrack die zich beweegt tussen kristalheldere klassieke muziek en filmische, stadse soundscapes.