Club Guy & Roni + 2k_far + HIIIT FAITH

FAITH is na Islands of Empathy en Fortune de nieuwste voorstelling in The Human Odyssey serie van Club Guy & Roni. Dit is de reeks voorstellingen waarin Club Guy & Roni verschillende culturen en wereldbeelden bij elkaar brengt, laat clashen en diepe menselijke connectie laat zien via een explosie aan livemuziek en spectaculaire choreografieën. 

Marokkaanse roots

In samenwerking met HIIIT (voorheen Slagwerk Den Haag) en het Marokkaanse Cie 2K_Far wordt in FAITH een meeslepend mozaïek van verschillende fysieke, culturele en spirituele benaderingen van geloof gecreëerd. Belangrijke inspiratiebronnen voor deze voorstelling zijn de Marokkaanse roots van Guy Weizmans familie. Die liggen in Casablanca, in dezelfde wijk waar ook Khalid Benghrib (2k_far) is opgegroeid. Als generatiegenoten hadden zij elkaar kunnen ontmoeten, maar het leven liep anders. Nu komen ze samen in FAITH.

Gezamenlijk geloof

FAITH laat je voelen dat geloof meer is dan alleen een persoonlijke overtuiging. Het is een bron van vertrouwen, inspiratie en verbondenheid. Negen dansers en vijf muzikanten uit Nederland en Marokko zoeken in de voorstelling naar een gemeenschappelijke basis, die essentieel is voor een gezamenlijk geloof in de toekomst. Het laatste mozaïekstuk ligt bij de toeschouwer: Kom. Zie. Hoor. Voel. FAITH.

Inleiding

Voorafgaand aan de voorstelling is er een ‘physical introduction’ in de MF zaal.