Cantarode Jong Internationaal koorfestival

Dit koorfestival bestaat uit een openingsconcert en twee competitieronden. Voor ieder onderdeel kunt u tickets kopen. Let op: wilt u het openingsconcert en beide competitierondes aankopen, log dan eerst in op de website van Parkstad Limburg Theaters. Als u deze namelijk gezamenlijk koopt kost het passe-partout enkel € 30,- in plaats van € 40,-.

Openingsconcert – donderdag 18 mei 2023 om 20.00 uur

De opening van het internationale korenfestival CantaRode belooft weer een mooie avond te worden. Na de officiële opening van het festival, wordt u getrakteerd op het resultaat van de Jeugdkorenclinic 2023. Onder leiding van Maria Guinand, een internationaal erkend koordirigent, zal een projectkoor van jeugdkoorleden in de leeftijd van 11 tot 18 jaar een gevarieerd programma instuderen en tijdens het openingsconcert van CantaRode ten gehore brengen. De organisatie van het jeugdkorenclinic is en coproductie van CantaRode en VNK Limburg.

Daarna zal een het imponerende ‘Feel the Spirit’ van de beroemde hedendaagse componist John Rutter ten gehore worden gebracht. Ook voor de koorleden die dit werk uitvoeren o.l.v. de internationale topdirigent Brady Allred, is dit concert het sluitstuk van een CantaRode meezingproject.

Na de pauze zullen alle koren die deelnemen aan het CantaRode Internationale Korenfestival 2023 zich aan u presenteren tijdens een kort optreden. De presentatie van de avond is in handen van Jeroen Schrijner.

Competitieronde 1 – vrijdag 19 mei 2023 om 10.00 uur

De koren die deelnemen aan CantaRode 2023 brengen tijdens de eerste competitiedag een aantal verplichte werken ten gehore, waaronder een compositie uit het land van herkomst gecomponeerd na 1960. Een internationale jury zal de deelnemende koren beoordelen. Presentatie: Jeroen Schrijner.

Competitieronde 2 – zaterdag 20 mei 2023 om 10.00 uur

Tijdens de tweede competitiedag van CantaRode 2023 voeren de deelnemende koren een vrij programma naar eigen keuze uit, eventueel met instrumentale begeleiding. Ook tijdens de 2e competitieronde tekent een internationale jury voor de vakkundige beoordeling. Presentatie: Jeroen Schrijner.