Candy Dulfer More Sax, Candy & Rock-‘n-Roll

Een langgekoesterde droom van Candy gaat in vervulling.

Vorig jaar stond Candy Dulfer nog in onze RABOzaal met haar clubshow en gerevampte Candy-klassiekers. Dit seizoen keert de topsaxofoniste terug met More Sax, Candy & Rock-’n-Roll; een unieke muzikale avond waarin Candy natuurlijk sax speelt maar ook met humor en passie vertelt over haar avonturen met wereldsterren als Prince en Van Morrison. Haar prille begin bij de fanfare. En hoe ze als tiener in de band van Rosa King op het North Sea Jazz Festival belandde. 

Met deze unieke theatervoorstelling gaat een langgekoesterde droom van Candy in vervulling. More Sax, Candy & Rock-’n-Roll is gevuld met grappige én ontroerende ontboezemingen. Candy vertelt openhartig over hoe het er écht aan toe gaat on the road. Haar tumultueuze kennismaking met Prince. De voor- en nadelen van een wereldwijde nummer 1-hit scoren op je negentiende. Over liefde en vriendschap en hoe het is om als vrouw de baas van de band te zijn.

Een wereldcarrière 

Candy Dulfer stond op haar vijfde al met een saxofoon in haar handen – misschien niet zo gek als je vader een bekende saxofonist is. Maar daarna ging het wel extreem hard: op haar elfde speelde ze in de band van Rosa King, op haar veertiende had ze haar eigen band, waarmee ze nog voordat ze eindexamen had gedaan al in het voorprogramma van Madonna stond. Sindsdien speelde en speelt ze met muzikale helden als Prince, Van Morrison, Chaka Khan, Beyoncé, Aretha Franklin en Blondie. Met Dave Stewart van The Eurythmics had ze een wereldhit met Lily was here en dankzij haar plaat Saxuality mag zij zichzelf een ‘Grammy nominated artist’ noemen.

Line-up

Candy wordt begeleid door Roger Happel (toetsen, zang), Cyril Directie (drums) en Xander Buvelot (bas).