Blind date: Klassiek Herbert Schuch

Theater is dichter bij dan je denkt!

Iedereen is tijdens het Theaterweekend welkom om tegen een mooie prijs te komen genieten van alles wat het theater te bieden heeft. Wat er op het programma staat?

Herbert Schuch, de in Roemenië geboren pianotijger uit Keulen, die binnen één jaar maar liefst drie prestigieuze pianoconcoursen won: de Casagrande Competition, de London International Piano Competition én de International Beethoven Competition. Zoiets kan alleen een absolute topper. Zijn solo-cd Invocation gooide hoge ogen bij de internationale muziekpers.

In dit recital brengt Schuch eenzelfde caleidoscoop aan muziek van componisten uit alle tijden. Overkoepelend thema: het raakpunt tussen mens en God, gebed en troost.

’Schuch’s meesterlijke beheersing van kleuren zet elke componist in zijn eigen karakteristieke licht…’ schreef Gramophone enthousiast over het programma waarmee hij Kerkrade aandoet.

Het Nationaal Theaterweekend vond voor het eerst plaats in 2016 en was direct een succes. Het doel van dit landelijke evenement is om heel Nederland kennis te laten maken met het theater en te laten zien hoe leuk, mooi, waardevol, ontroerend, grappig of fijn theater kan zijn. Het Nationaal Theaterweekend is er voor jong en oud, vaste of nieuwe bezoeker! De ingrediënten zijn eenvoudig: iedere voorstelling kost € 10,- en daarnaast zijn er vele extra activiteiten gratis te bezoeken in het theater. Daarmee is dit jaarlijkse theaterevenement, dat in 2019 nog 135.000 bezoekers trok, een unieke belevenis voor iedereen.

Houd de socials en website van PLT  in de gaten voor meer nieuws over het programma.