Bird On The Wire

Bird On The Wire

Bird On The Wire brengt een eerbetoon aan het werk van de Leonard Cohen. Nummers van de legendarische Canadese troubadour als Suzanne, Hallelujah, Everybody Knows enFirst We Take Manhattan kent iedereen natuurlijk. Maar natuurlijk zullen ook minder beende pareltjes ten gehore worden gebracht door Bird On The Wire samen met Pauline Scanlon & The Whileaways.

Bird On The Wire is een Ierse achtmansformatie die hun eigen interpretaties verkennen van de prachtig rijke muziek en woorden van het icoon Leonard Cohen. Het ensemble ensemble, bestaand Will Merrigan (bas), Dave Clancy (toetsen), Matthew Berrill (saxofoon) en Eamon Murray (drums), brengen samen de voorstelling tot leven.

Pauline Scanlon is geen onbekende in de Ierse muziekscene, en heeft een diepe indruk achtergelaten  met haar debuutalbum, Red Colour Sun. Als soloartiest en als lid van het vocale duo LUMIERE heeft Scanlon publiek over de hele wereld geraakt met haar kenmerkende delicate intensiteit. Pauline heeft opgetreden en opgenomen met een breed scala aan artiesten, waaronder Damien Dempsey, Sinéad O’Connor, John Spillane, en is lid van verschillende prominente groepen, waaronder Dónal Lunny’s Atlantic Arc Orchestra. Scanlon heeft de afgelopen jaren ook televisieprogramma’s over muziek gepresenteerd voor zowel de BBC als TG4, en bracht haar laatste album Gossamer uit in 2016 tot lovende kritieken.

The Whileaways, Noelie McDonnell, Noriana Kennedy en Nicola Joyce, bundelen hun krachten om een betoverend tapijt van harmonieën, traditie en prachtig gemaakte originele nummers te creëren. Ze hebben veelgeprezen albums uitgebracht, zijn over de hele wereld getoerd en zijn genomineerd voor Best Group en Best Album in de RTÉ Folk Awards.