Adrien M & Claire B

Het Franse gezelschap Adrien M & Claire B combineert realiteit met nieuwe technologieën in een universeel poëtische wereld van hoop. VoorAcqua Alta – Ink Blacktransformeert het gezelschap het podium in een meeslepende virtuele omgeving, vol wonderlijke projecties en digitale landschappen. Je kruipt als het ware zelf in de voorstelling. 

Acqua Alta – Ink Black vertelt een hedendaags sprookje over een man en een vrouw. Zij leven een gewoon leven. Tot op een stormachtige regendag hun geluk overhoop gehaald wordt. Een kolkende watermassa overstroomt hun huis dat verdwijnt in de inktblauwe diepte. Alleen het zacht golvende haar van de vrouw overleeft de ramp. Haar haar ‘vertelt’ het verhaal; als een fabel over hoe liefde en hoop alles overwint. Door de boeiende dans én de hoogtechnologische en visueel verbluffende beelden duiken we als het ware zelf in deze wereld van inktzeeën, beukende golven en fabelachtige kwallen.

Nog meer virtual reality ervaringen

Rondom deze voorstelling presenteren we ook Acqua Alta – Crossing the mirror, een boek in augmented reality (een interactieve ervaring) en Acqua Alta – tête-à-tête, een virtual reality-ervaring via een individuele headset.