1000+1 Nacht

Meesterverteller Sadettin Kırmızıyüz schittert in de nieuwe familievoorstelling 1000+1 Nacht. Ontroerend muziektheater over de kracht van het vertellen van verhalen. Met prachtige oosterse livemuziek, zang en oogstrelende decors. 

Layla ligt in het ziekenhuis en slaapt, heel diep. Haar vader vertelt verhalen; vertellingen die hij van vroeger kent. Ze borrelen een voor een in hem op. In Layla’s fantasie komen de verhalen tot leven. Prinsessen bewegen op het ritme van de hartslagmeter, djinns komen tevoorschijn uit een infuus. Terwijl de artsen druk om haar bed dansen, vliegen Layla en haar vader over woestijnen, dwalen zij met Haroen al-Rasjied en Djafar door de stad en varen zij met Sinbad.

De kille sfeer van het ziekenhuis en de rijk gestoffeerde sprookjeswereld van De Vertellingen van Duizend-en-één-nacht staan soms naast en soms tegenover elkaar. Eén ding is zeker: zonder de deskundigheid van de dokter kan Layla niet beter worden, zonder de liefde en verhalen van haar vader evenmin.

Eeuwenoude vertellingen in een hedendaags muziektheater

In 1000+1 Nacht kan jong en oud zich onderdompelen in de verrukkelijke, eeuwenoude vertellingen van duizend-en-één-nacht, maar wel in een moderne, actuele versie met muziek. Een versie die ook aan het denken zet. Bijvoorbeeld over vragen als: Is iets dat echt is meer waard dan iets dat in de verbeelding bestaat? Zijn emoties alleen maar stofjes in je hersenen? Kun je praten met iemand die dood is?