Mijnstreken klassieker – Gravel (85 km)

Niveau: zwaar
Hoogtemeters: 830 m
Start en finish: Centrum Kerkrade, Markt bij d’r Joep. Waar anders!
Download GPX

Wat krijg je als zwart transformeert naar groen en het verleden een markante plek krijgt in het heden? De Mijnstreken Klassieker. Twee uitersten verbonden met elkaar, gedragen op handen en voortgestuwd door sterke trappers. Stap jij op en maakt de tocht Mijnstreken Klassieker tot een onvervangbare koers in jouw wielergeheugen?

Highlights

Mijnstreken klassiekerDeze opmerkelijke fietsroute van 80 km gaat van Parkstad Limburg – Kerkrade (toen: Oostelijke Mijnstreek) naar de Westelijke Mijnstreek (Sittard – Geleen). Een rondrit langs berg en dal, hier en daar zwaar, afwisselend tussen hellingen en vlakke stukken. Je fietst onder andere over de Strade Bianchi richting Locht, naar Bocholtz, Simpelveld, door naar Kunrade over glooiende landschapen verder naar de kerkdorpen voor Sittard-Geleen.

De grens met Duitsland passeer je via Hillensberg en via de Rode Beek bij Süsterseel gravel je verder richting Gangelt, nadat je de Etzenrader Molen bent gepasseerd. In de Schinveldse bossen maak je kennis met de befaamde MTB-paden en omdat deze streek zo mooi is steek je af in de Tevenerheide.

Mijnstreken klassiekerVoordat je het in de gaten hebt, ben je in de buurt van Rimburg om zo langs de Worm terug te keren naar Kerkrade. Onderweg zijn er overigens genoeg leuke plekken om uit te rusten.

Ook op de terrassen in de buurt van d’r Joep op de Markt in Kerkrade is het goed toeven.

Deze rit rijden?
Bovenstaande tekst is geen routebeschrijving. Download de GPX voor uw GPS-apparaat of installeer een GPS-app op uw smartphone!