Mijnstreken klassieker

Wat krijg je als zwart transformeert naar groen en het verleden een markante plek krijgt in het heden? De Mijnstreken Klassieker. Twee uitersten verbonden met elkaar, gedragen op handen en voortgestuwd door sterke trappers. Stap jij op en maakt de tocht Mijnstreken Klassieker tot een onvervangbare koers in jouw wielergeheugen?

Routebeschrijving

Deze opmerkelijke fietsroute van 80 km gaat van Parkstad Limburg – Kerkrade (toen: Oostelijke Mijnstreek) naar de Westelijke Mijnstreek (Sittard – Geleen). Een rondrit langs berg en dal, hier en daar zwaar, afwisselend tussen hellingen en vlakke stukken. Je fietst onder andere over de Strade Bianchi richting Locht, naar Bocholtz, Simpelveld, door naar Kunrade over glooiende landschapen verder naar de kerkdorpen voor Sittard-Geleen.

De grens met Duitsland passeer je via Hillensberg en via de Rode Beek bij Süsterseel gravel je verder richting Gangelt, nadat je de Etzenrader Molen bent gepasseerd. In de Schinveldse bossen maak je kennis met de befaamde MTB-paden en omdat deze streek zo mooi is steek je af in de Tevenerheide.

Voordat je het in de gaten hebt, ben je in de buurt van Rimburg om zo langs de Worm terug te keren naar Kerkrade. Onderweg zijn er overigens genoeg leuke plekken om uit te rusten.

Ook op de terrassen in de buurt van d’r Joep op de Markt in Kerkrade is het goed toeven.

Geïnspireerd om deze fietstocht zelf te maken?

Een route in Zuid Limburg die geen andere naam dan Mijnstreken Klassieker verdient. In het wiel van Bram Tankink een klassieker die van zwart in groen is getransformeerd en waar het verleden een gedenkwaardige plek in het heden krijgt. Klim in jouw zadel en ontspan door deze inspanning. Maak onvervangbare fietsherinneringen.

Een klassieker op jouw erelijstje fietsroutes? Dat kan als je deze Mijnstreken Klassieker rijdt #BeleefKerkrade, je bent een wielerheld!

Lengte: 80 km
Start en finish: Centrum Kerkrade, Markt bij d’r Joep. Waar anders!

Deze route maakt onderdeel uit van Koersen in Kerkrade – by Bram Tankink, via de website van Beleef Kerkrade of via Komoot te downloaden.

Mijnstreken klassieker – Gravel (80km)

79,7 KM – 600 hoogtemeters – zwaar

Exporteren naar GPS apparaat

Bekijk alle routes van Bram op Komoot