Winseler Ommetje en seizoensopening

Winseler Ommetje en seizoensopening

De Botanische Tuin Kerkrade bestaat 85 jaar. Dit jubileum is aanleiding om op 19 en 20 mei a.s. feestelijk stil te staan bij deze mijlpaal. Samen met het herdenkingsfeest viert de hortus ook officieel de start van het zomerseizoen van het levend museum en nationaal erfgoed Botanische Tuin Kerkrade.

Als openingshandeling worden op 19 mei om 12.00 uur door Wethouder Jo Schlangen namens het College van Burgemeester en Wethouders van Kerkrade onze nieuwe vlaggen gehesen.

Na korte toespraken van bestuur, wethouder en onze collectiebeheerder – mevrouw Hanneke Schreiber – kunnen de bezoekers deelnemen aan rondleidingen onder begeleiding van een gids. Daarnaast is er levende muziek en kunt u genieten van boeiende verhalen van de imker Lau van Kan over bijen en slingeren van honing. De rondleidingen starten om het uur, op zondag vanaf 13.30 uur en op maandag vanaf 12.30 uur. De toegang tot de Botanische Tuin is op beide dagen gratis.

De jongste bezoekers kunnen onder begeleiding van ouders of grootouders gezellig een kabouterroute lopen. Daarnaast zijn er kleurplaten beschikbaar. Elke jonge artiest krijgt na inlevering van het kunstwerk een aardigheidje.

Graag vestigen wij uw aandacht op het Winseler Ommetje, een wandeling langs het historisch geheugen van Terwinselen. De route start en eindigt bij de Botanische Tuin Kerkrade. Bij elke stopplaats ontvangt de deelnemer een hapje/drankje en worden er verhalen verteld over de geschiedenis van Terwinselen. Het Winseler Ommetje start op zondag 19 mei om het uur vanaf 13.00, 14.00 en 15.00 en op maandag 20 mei vanaf 12.00, 13.00 en 14.00 uur. Deelname aan het Winseler Ommetje kost € 19,50 per persoon. Alleen mogelijk via voorinschrijving via https://www.oostwegelcollection.nl/themas/winseler-ommetje/

Het Winseler ommetje is een wandeling langs het historisch geheugen van Terwinselen.