Nieuwjaarsconcert Kerkraads Symfonie Orkest

  • Dirigent: Jos Zegers
  • Sopraan: Maartje Rammeloo
  • Tenor: Jan-Willem Schaafsma
  • Presentatie: Fer Kousen

Het Kerkraads Symfonie Orkest, onder leiding van dirigent Jos Zegers, opent op vrijdag 5 januari het nieuwe jaar 2024 in het Parkstad Limburg Theater Kerkrade met het inmiddels traditionele Nieuwjaarsconcert. Bij de vrolijke ‘nieuwjaarsklanken’ zal de familie Strauss zeker niet ontbreken. Zoals ieder jaar zal er ook een solistische inbreng zijn, dit jaar in de personen van Maartje Rammeloo (sopraan) en Jan-Willem Schaafsma (tenor). Fer Kousen neemt de presentatie voor zijn rekening.

 

Sopraan Maartje Rammeloo  

Maartje Rammeloo studeerde zowel klassieke zang als muziektheater aan het Fontys Conservatorium in Tilburg waar zij haar masterdiploma (cum laude) behaalde met als specialisatie Operette en Klassiek Muziektheater. Ze volgde masterclasses bij onder meer Montserrat Caballé, Raul Gimenez, Elly Ameling, Bernarda Finck en aan het Salzburger Mozarteum bij Edith Wiens. Maartje Rammeloo was prijswinnaar op het Hans Gabor Belvedère Concours en finalist op het Montserrat Caballé Concours in Zaragoza en het Wilhelm Stenhammar Concours in Zweden.

 

————————–

De veelzijdige sopraan Maartje Rammeloo wordt geprezen om haar vermogen warme lyrische lijnen te combineren met briljante coloraturen en haar energieke podium présence. Met een opleiding in en een passie voor zowel klassieke zang als ook muziektheater, kan ze deze stijlen moeiteloos mengen en specialiseert Maartje zich dan ook in cross-over theater en zang.

————————–

 

Door de jaren heen heeft ze vele operarollen gezongen in binnen- en buitenland, waaronder: Marzelline (Fidelio, Beethoven), Pamina (Die Zauberflöte, Mozart), Musetta (La Bohème, Puccini) Cunegonde (Candide, Bernstein), Lucy (The Telephone, Menotti), Adina (l’Elisir d’Amore, Donizetti ) en La Comtesse Adèle (Le Comte Ory, Rossini). Naast deze operarollen treedt ze regelmatig op als solist in concerten en oratoria, waarbij ze samenwerkt met dirigenten als Markus Stenz, Skip Sempé, Marc Albrecht, Jac van Steen, Tomáš Netopil, Anthony Hermus en James Gaffigan.

 

 

Tenor Jan-Willem Schaafsma

Jan-Willem Schaafsma studeerde aan het Koninklijk Conservatorium en behaalde zijn masterdiploma aan de Dutch National Opera Academy. Na zijn master zong hij o.a. Lysander in A Midsummer Night’s Dream (Britten), Belmonte in Die Entführung aus dem Serail (Mozart) en Lenski (Jevgeni Onegin, Tschaikovsky). Hij zong solo’s bij de NPS-zaterdagmatinee, De Nationale Opera, Opera Zuid en de Nederlandse Reisopera (titelrol in Bernstein’s Candide). Ook speelde hij rollen in producties van Barok Opera Amsterdam en Opera2Day. In 2021 was hij te zien bij De Nationale Opera in Een Lied voor de Maan en bij het Orkest van de Achttiende Eeuw in Zauberflöte & Die Schauspieldirektorin.

Zijn concertrepertoire strekt zich uit van Monteverdi tot Berio, en werkte daarin met de grote orkesten van Nederland. Hij zong o.a. de aria’s in de allereerste Matthäus Passion die Reinbert de Leeuw ooit dirigeerde. Jan-Willem zong met orkesten als Koninklijk Concertgebouw Orkest, Noord Nederlands Orkest, Orkest van de Achttiende Eeuw, Nederlands Philharmonisch Orkest, philharmonie zuid nederland en De Nederlandse Bachvereniging. Hij werkte onder dirigenten als Ed Spanjaard, Edo de Waart, Ivor Bolton, Cristian Macelaru, Kenneth Montgomery, José Esandi, Shunske Sato en Reinbert de Leeuw.

Entree

Het Nieuwjaarsconcert vindt plaats op vrijdag 5 januari 2024 in het Parkstad Limburg Theater Kerkrade. De aanvang is 20:00uur. Entreekaarten kosten €20 en zijn te koop via het Parkstad Limburg Theaters. Meer info is over het orkest is te vinden op website www.k-s-o.nl.