Musical Eiffel

Musical Eiffel

Parijs was eind 19e eeuw het middelpunt van de wereld, voor zowel kunst, wetenschap als techniek. Als dochter van de bekende ontwerper Gustave Eiffel ziet Claire de droom van haar vader vorm krijgen in Parijs. Na het onzichtbare geraamte van het Vrijheidsbeeld te hebben gebouwd, wil Gustave iets maken waardoor de wereld hem zal zien.  

Offers

Met zijn blik op de top gericht, lijkt Gustave blind te zijn voor de offers die Claire voor zijn droom brengt. Zij is bang dat ze na de dood van haar moeder ook haar vader verliest, nu die zich onder zijn werk begraaft. Als ook haar verloofde Adolphe haar voor een onmogelijke keuze stelt, is de vraag hoeveel de mens kan buigen voor hij breekt.

Liefde gegoten in staal

Ondertussen richten verwonderde Parijzenaren hun ogen op de Wereldtentoonstelling van 1889. Daarvoor verrijst aan de oevers van de Seine een technisch wonder van 300 meter staal. Dat de stad en later de wereld deze toren hebben omarmd, kan alleen maar komen door de liefde; de onuitgesproken liefde van een man, gegoten in staal.

Credits

Met: Ad Knippels, Soraya Gerrits, Dennis Willekens, Valerie Curlingford, Ruben van Keer, Roman Brasser e.a.
Regie: Fons van Rongen
Muziek: Helmer Kant
Tekst: Max Roijé
Staging: Dinne van Rongen
Decor: Eric van der Palen
Kostuums: Sanne Oostervink
Licht: Wannes van der Veer
Geluid: Bas Paree