Harmonie St Jozef Kaalheide Oranjeconcert

Jubileumconcert 100 jaar Harmonie St. Jozef Kaalheide.

Harmonie St. Jozef Kaalheide presenteert op donderdag 27 april a.s. een bijzonder jubileumconcert. Het is dit jaar namelijk 100 jaar geleden dat de vereniging werd opgericht.

Ieder jaar geeft St. Jozef traditiegetrouw op Koningsdag het welbekende Oranjeconcert. Dat is dit jaar niet anders. Wat deze jubileumeditie extra bijzonder maakt, is dat deze keer de historie van de vereniging centraal staat. De titel ‘100 jaar verbonden door muziek’ is een mooie verwijzing naar het voor dit jaar samengestelde programma. De muziekwerken die uitgevoerd worden zijn namelijk door de leden zelf gekozen en allemaal al eens eerder uitgevoerd door het orkest. Het is muziek die om verschillende redenen de afgelopen 100 jaar belangrijk is geweest voor de vereniging. Denk aan muzikale hoogtepunten zoals concoursen, concertreizen, cd-opnames en eerdere jubileumconcerten. Op het programma staan o.a. werken van Hector Berlioz, Richard Wagner en Johan de Meij. Om de muzikale beleving en de historie optimaal over te brengen op het publiek wordt de muziek ondersteund door foto- en videomateriaal uit het archief van de vereniging.

Een bijzonder concert vraagt om bijzondere solisten. Het orkest is dan ook bijzonder verheugd om samen te werken met The Dutch Tenors. Het kwartet bestaat uit Jonathan Vroege (o.a. The Lion King), Frank van Hengel (o.a. On Your Feet), Dirk van den Brand (o.a. Soldaat van Oranje) en Floris van Gulik (o.a. Die Fledermaus). Ze speelden allemaal al in diverse opera’s en musicals in binnen- en buitenland. Samen bundelen ze hun krachtige stemmen met het vormen van The Dutch Tenors. Door fans beschreven als ‘the next Il Divo’, bezingen ze een mix van opera, klassiek en hedendaags repertoire. Alles op het hoogste niveau met een indrukwekkende en lyrische samensang.

 

Het concert staat onder de algehele leiding van dirigent Björn Bus, die sinds januari 2023 weer als vaste dirigent op de bok staat. Harmonie St. Jozef Kaalheide hoopt wederom veel toeschouwers te mogen begroeten op deze mooie concertavond.