4 daag Vasteloavend Kirchroa

4 Daag Vasteloavend i Kirchroa

Overzicht lokaal Vasteloavend i Kirchroa

We mogen weer Vasteloavend vieren in Kerkrade. Hoewel het dit jaar iets anders uitziet dan we gewend zijn mag dat de pret niet drukken. We hebben een klein overzicht gemaakt van wat er zoal te doen is in Kerkrade tijdens de carnaval.

4 Daag Vasteloavend Kirchroa

Van zaterdag 26 februari tot en met dinsdag 1 maart is er 4 daag Vasteloavend i Kirchroa op de Markt in Kerkrade-Centrum. Kirchröadsjer Sjpaskloeb SjunJek verzorgd als vanouds een bomvol programma op de Markt. Onder andere Wir Sind Spitze, Los Mar Joa, Domm & Döll, d’r Tim, Powerbuam en Danny Pouwels zullen optreden op de Markt.

Sjlajerparade

Ook in de wijken zijn er volop activiteiten. Zo is er op zondag 27 februari de Sjlajerparade op de markt in Eygelshoven, het Heidsjertrefpunt in Kerkrade-West en de Markt in Kerkrade. De artiesten zullen in een carrouselopzet optreden op alle locaties. In de race voor de officiële titel Kirchröadsjer Sjlajer 2022 zijn Danny Pouwels, Wiesse Sjwaam, Radauw, Sjpass vuur drei, d’r Tim, Duo de Radies, Jo Smeets, René Reulings, Los mar Joa en Viva la Vida. Organisator Kirchröatsjer Vasteloavends Verain presenteert deze editie samen met Vasteloavends Verain Kirchroa-West en KV Burgerlust 1924.

Jroeëse Kirchröadsjer Vasteloavends Zietsong

De 3 carnavalsverenigingen presenteren een ouderwetse zietsoeng met een mix van optredens van onder andere Wiesse Sjwaam, Reënboagkloeb Haander, Trio Ongeplök, Los Mar Joa, Sjtèchneëlsjer en Danny Pouwels, Tanzcorps Colonia Rut Wiess en een butt van Sjpasminister Fer Kousen. Spik en Span en Beppie Kraft sluiten de televisie-uitzending af. De presentatie van de uitzending is in handen van de 3 presidenten John Prevo, Patrick Starmans en Walter Sterk. De uitzending van de Jroeëse Kirchröadsjer Vasteloavends Zietsong is zondag 27 februari 2022 om 20.11 uur op RTV Parkstad te zien, en draait aansluitend de hele carnavalsweek in een dagcarrousel op deze regionale televisiezender. Ook is de uitzending vanaf zondagavond 27 februari 2022 online te volgen via het YouTube kanaal van Beleef Kerkrade en op Facebook Beleef Kerkrade.

Alternatief programma KV Burgerlust

Ook in Eygelshoven is er een alternatief programma. Zo staat net als verleden jaar het mooist versierde huis op het programma. Daarnaast zal in navolging van het radioprogramma QMusic ook de KV Burgerlust een aantal weken telkens één nieuw geluid uitzenden op het radiostation van RTV Parkstad.  Ook kunnen alle inwoners van Eygelshoven genieten van de foto’s over de carnaval in Eygelshoven en de Burgerlust vanaf 1933. Deze foto’s zijn opgenomen in de beeldbank van het Historisch Archief. Het Historisch Archief en alle informatie over het programma in Eygelshoven is terug te vinden op de website van de KV Burgerlust, www.burgerlust.nl. Verder brengt de KV Burgerlust zoals elk jaar de carnavalskrant D’r Vóttekletsjer uit, deze is gratis af te halen bij Optiek & Lifestyle 1131. Op 26 februari om 19.11 is er ook nog de traditionele carnavalsmis in de Johannes de Doper Kerk in Eygelshoven.

Vrienden van LHC Live

Zaterdag 26 februari vindt het carnavalsprogramma van de Vrienden van LHC Live plaats in de kantine van LHC  in Eygelshoven. Kaartjes zijn verkrijgbaar in de kantine. Ook van thuis kun je naar Vrienden van LHC live kijken. Je kunt je aanmelden voor de livestream van het evenement via LHCStreaming@gmail.com. De line-up bestaat uit Frans Theunisz, Danny Pouwels, Legata’s Lederhosenpower, Los Mar Joa, Aegidius en RonnyRon.

Alternatief programma VVKW

Op 27 februari organiseert VVKW het Vasteloavendsbal mit Sjlajerparade. Het programma start 12.11 uur in het Heidsjertrefpunt.

Programma ’T Westhoes
Zondag 27 februari vanaf 13.00 uur brengt het Westhoes een carnavalsprogramma met muziek van Danny Pouwels, Jevelles en de DJ-club. Maandag 28 februari begint het programma om 15.00 uur en is er muziek van de DJ-Club. Op dinsdag 1 maart is er Klonebal I West met muziek van Viva La Vida, Duo de Radies, D’r Milan Op Ziene Harmonika en de d’r DJ-Club.

Programma MusicDome
Op vrijdag 25 februari vindt Knaltibal XXL x Carnavalsvrijdag plaats in de MusicDome. 26 februari is er het Vasteloavend Weekend festival op het parkeerterrein voor de MusicDome en in de MusicDome Brazilian Carnaval met o.a Bizzey. Op zondag 27 februari staat Knaltibal XXL x Carnavalszondag op het programma in de MusicDome.

Lokale horeca
Naast deze alternatieve programma’s zullen ook de lokale horeca in de wijken en in het centrum de deuren geopend hebben. Vier je carnaval zo veel als mogelijk lokaal. Zo steunen we overal de horeca en houden we ons volksfeest veilig en verspreid over de hele stad.